WWE Clash of Champions 2019. – Összefoglaló

Elérkeztünk az őszindító WWE-gálához, amelyet három év után újra a Clash of Champions képez. 

Felfokozott érdeklődés övezte a pay-per-view-t, hisz a Draft bejelentése egyben azt is prognosztizálhatta, hogy néhány eredmény annak lesz alárendelve. A pletykák közül előzetesen egyértelműen kiemelkedett a Universal Championship sorsa, ugyanis pedzegették, hogy Rollinsról lekerülhet az öv.

A szervezet összes címe terítékre került, lássuk is, hogy mi történt az este folyamán. HERE WE GO!

KICKOFF

A szakértői panelt ezúttal is Jonathan Coachman vezette, mellette pedig jelen volt még Charley Caruso, Booker T, valamint David Otunga is.

A New Dayt láthatjuk, és egy pillanatig azt hihetjük, hogy Xavier Woods – sztori szerinti – sérülése miatt Kofinak dupla műszakot kell majd vállalnia. Betoppan azonban Xavier, a csapat pedig nem is lehetne ennél magabiztosabb. Big E és Xavier, na és persze Kofi is címvédést vetít előre a későbbiekre. Vajon sikerül nekik, vagy hatalmasat koppannak?

Lince Dorado vs. Humberto Carillo vs. Drew Gulak (c) – Cruiserweight Championship 
Bődületes bakival zárult az est első meccse, miután a sporinak kellett figyelmeztetnie Doradónak, hogy helyezze mindkét vállát a szőnyegre. Gulak megvédte az övet.

Sasha és Bayley majd kicsattannak az önbizalomtól, miközben arról álmodnak, hogy mindketten bajnokként távoznak a gáláról. Bayley biztosít, hogy egyikük sem hátrál meg a harc elől.

Cedric Alexander vs. AJ Styles (c) – United States Championship
A bajnok igazi erődemonstrációt tartott, és minden különösebb megerőltetés nélkül zavarta le az összecsapást.

MAIN CARD 

A PPV ide kattintva nézhető vissza!nem sokáű

Dolph Ziggler & Robert Roode vs. Seth Rollins (c) & Braun Strowman (c) – RAW Tag Team Championship
A nyitómeccset kapták a srácok, nem is érdemtelenül. Pörgös csatát figyelhettünk, a dráma viszont elmaradt. Rollinst jobban aprították, így talán nem meglepő, hogy beletenyerelt a dolgok közepébe. Roode és Ziggler tökéletesen működtek együtt, Strowman azonban óvatlan volt és nekitaszította Roode-ot Rollinsnak. Ziggler lehúzta a kötelet, Strowman átzuhant rajta, Roode pedig zavartalanul értékesíthette a Glorious DDT-t. Kopogtatott, és ezzel megszerezték a címet.

Strowman a backstage-ben igyekezve hangsúlyozza, hogy nem ő veszítette el a címeket. Emlékezet, hogy Rollins negatív szériájában van, ő pedig gondoskodik majd róla később, hogy ez így is maradjon.

Beckynek van néhány rendületlen szava kihívójához, akit igyekszik majd móresre tanítani ma este.

Charlotte Flair vs. Bayley (c) – Smackdown Women’s Championship 
A hazai közönség kedvenc villámrajtot vett, meglepte a bajnokot, és Bayleynek sokáig nem is volt ellenszere a tizedik regnálására hajtó Queen ellen. Charlotte dominált, míg nem aztán Bayley cselhez folyamodott. Leszedte a legalsó sarokvédőt, majd rárántotta Charlotte-ot és kopogtatta a győzelemhez.

The Revival vs. The New Day (c) – Smackdown Tag Team Championhsip 
Xavier nem sokáig bírta kordában tartani az állapotát. A Revival alaposan ráment a térdére, amely innentől faktorrá vált. Big E-t szisztematikusan vonták ki a forgalomból, így aztán Woods magára maradt. Próbálkozott becsülettel, ám Dash és Dawson gyorsan helyretették. A Shatter Machine után még nem kopogtattak, Dawson inkább befogta a sérült térdet egy kneebarba, amelynek nyomán Woods kénytelen volt feladni az ütközetet.

Alexa és Nikki fogadkoznak a színfalak mögött, amikor is megjelenik R-Truth és Carmella. Jutalmul a félbeszakításért, Alexa ráúszítja a vetélytársakat a 24/7 Champion ékességére.

Mandy Rose & Sonya Deville vs. Alexa Bliss (c) & Nikki Cross (c) – Women’s Tag Team Championship
Kiegyenlített küzdelmet láthattunk, amelyben Bliss tőle szokatlanul rengeteg bumpot vállalt. Mandy és Sonya tökélyre fejlesztették a taktikájukat, de a döntő pillanatban Nikki mentette maguknak a címeket. Jött is ezután az elégtétele, amellyel megvédték az öveket.

The Miz vs. Shinsuke Nakamura (c) – Intercontinental Championship 
A nyakmerevítős Sami megtette a dolgát, minden tőle telhetővel azon volt, hogy Nakamurát juttassa előnyhöz. Miz kitartott, mitöbb, a Skull Crushing Finalét is értékesítette, de a kanadai beavatkozás elegendő volt a mentéshez. Miz hajszolni kezdte Samit, de Nakamura térdével találta szemben magát. Erre következett az újabb Kinshasa, amely címvédést eredményezett a japánnak.

Sasha Banks vs. Becky Lynch (c) – RAW Women’s Championship
Banks gőzerővel rohamozott, Becky helytállt, de csak nem sikerült dűlőre vinniük a dolgot. A kihívó volt közelebb, többször is értékesítette a Bank Statementet, de mindannyiszor sikertelenül. Ezek után acélszékért nyújt, a trükközés után sem sikerült nyernie, Becky pedig végül lecsapta a sporit. Kezdetét vette az egész arénát átölelő féktelen bunyó, amelynek nyomán bíróknak kellett érkeznie, hogy leszedjék Sasha-ról az elszabadult címvédőt.

Randy Orton vs. Kofi Kingston (c) – WWE Championship
A Revival győzelme után alighanem a többség trónfosztást remélt a WWE övmeccsre. Randy Ortont azonban utolérte a tíz éves végzete, és végül kapitulált a bajnokkal szemben. Kofi általános meglepetésre tehát megvédte a címet, kérdés, hogy ezzel lezárult-e a fejezetük.

Roman Reigns vs. Erick Rowan – No Disqualification 
Keménységből nem volt hiány, az már egyszer biztos. Gazdagon használták a rendelkezésre álló eszközöket, Roman felülkerekedni látszott, ám ekkor jött a méretes csattanó. Luke Harper robbant be az útjába egy Big Boot-tal, amely kifogta a szelet a Big Dog vitorlájából. Rowan sínre került, és végül meg is nyerte a mérkőzést.

Braun Strowman vs. Seth Rollins (c) – Universal Championship 
A főeseményen valósággal tapintani lehetett a feszültséget. Braun Strowman sokadszorra ostromolta a Universal övet, amelyre minden korábbinál nagyobb esélye mutatkozott. Ehhez képest, Rollins a végjátékban nemes egyszerűséggel letarolta őt. Három egymást követő Curb Stomp még nem volt elég, de aztán az Architect igazolta egykori becenevét, hisz villantott egy rég nem látott Pedigree-t, amelyet a negyedik Stomp és a címvédés követett.

Rollins a bejáratnál ünnepelt, ám felbukkant a Fiend. Bray Wyatt kiosztott egy Sister Abigailt, majd a közönség ovációja közepette még a Mandable Claw-val is lefojtotta a bajnokot.

6 thoughts on “WWE Clash of Champions 2019. – Összefoglaló

 1. Kofi tisztán nyert, Becky még mindig bajnok, Harper visszatért, Braun sem lett bajnok és Wyatt jött

  én így ezzel elégedett is vagyok
  remélem a Kofi-Orton feudnak ezzel végre vége (bár azzal hogy a Revival nyert így nem hiszem) és jöhetne Andrade, Buddy vagy Ali
  ők akár még nyerhetnének is Kofi ellen

 2. Elégedett vagy ? Kicsik az igényeid
  A szerencsétlen palacsinta unikornis balfasz még mindig bajnok annak ellenére hogy az uralkodása semmerre nem halad és semmit nem ér egy kalap sz**r és már stadion 80 % a is randynek szurkol.
  Már rosszul vagyok ettol a haspólós szerencsétlentöl.
  Nem tudom mit gondol a wwe de ezzel nálam mar elásta magát + még strowmant is sikerult lealázni 1 este alatt , ezután egyátalán nem tudom őt komolyan venni
  Azzal hogy jobbereket meg nála 3 szor kissebb embereket fellök attol nem fog érni semmit ha kozbe minden komoly ellenfél ellen padlón marad.
  Ugyhogy ugy dontottem tartok egy 2 hónapos szunetet mert a wwe mostanában nem tud számomra élményt okozni nyilván vannak néha jo dolgok de azzal hogy hulye felesleges dolgokat csinalnak olyanok jobbolnak akiknek nem kéne olyan tehetségek ulnek a kispadon akiknek nem kéne és sz**rt se kezdenek veluk az már nem pálya.
  Szoval addig megnézem itt amit irtok összefoglalokat aztán kész.

 3. Amugy Ali valoszínu soha nem fog wwe ovet nyerni max egyszer életébe.
  Buddyt őt adnám
  Andrade sem fog mert vince nem ad neki nagyobb pusht még meg nem tanul angolol ami szerintem hulyeség mert inkabb hallgatom az anyanyelvét mint hogy rossz angol akcentussal össze vissza beszéljen . Azert van mellette zelina majd ő beszél helyette.

 4. Kivételesen egy nézhető show volt számomra . Ilyenolyan eredmények, de kellettek is.

 5. ott van hogy miért vagyok elégedett 😀

  Braun számomra nem érdekes de én sosem kedveltem ezeket a szupererős óriásokat
  és igazából lényegtelen is volt ez a meccs mert Wyatt valszeg behúzza a HIAC meccset

  Ortont meg nálam már nem main event kategória
  és most nem Kofiról beszélek hogy ő jobb vagy sem csak arról hogy Ortonnak én nem adnám már ezt az övet
  mondjuk úgy hogy így meg megkaptuk Brockot… nem vagyok előrébb

  Becky címvédésének is inkább csak Sasha miatt örülök
  rossz nézni hogy hiába van rengeteg női pankrátor még mindig csak a 4 HW + Alexa léteznek

 6. én sem igazán hiszek benne hogy odaérhetnek de reménykedem még benne 😀
  de Ali sérüléséig Kofinak sem volt rá semmi esélye szóval bármilyen kis dolog meg tudja változtatni Vince gondolkodását

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.