WWE WrestleMania 36. – Előzetes

Az élet sajnos közbeszólt, és mivel nagy faktor, az év legjobban várt eseményét is alapjaiban változtatta meg.

Normális esetben mára túl lennénk a Hall of Fame ceremónián, és készülhetnénk a TakeOver-re. Tampa Bayen csak holnap telne meg a Rajmond James Stadium, ám mint arról szó volt, az élet közbeszólt. A szokványos WrestleMania-hétvége helyett minden rendezvény zárt kapus, beleértve a WrestleMania-t is, amely a stadion helyett a WWE edzőközpontjából, a Performance Centerből jelentkezik. Öröm az ürömben, hogy idén két naposra nyújtják a Mániát, ez a formula pedig marad, hisz jövőre a WrestleMania 37-en is ez lesz a megoldás.

Tizenhat összecsapás került bejelentésre, tehát nem nehéz kimatekozni, hogy ma és holnap nyolc-nyolc párharcot figyelhetünk majd. A következő sorokban végigmegyünk mind a tizenhaton, hisz cikkünk készültéig egyelőre nem kerültek bejelentésre, hogy mely estén mely csatákat láthatjuk.

Daniel Bryan vs. Sami Zayn (c) – Intercontinental Championship Match

Image

Azok után, hogy Braun Strowman bajnok lett, egy ilyen páros elképzelhetetlennek tűnt a WrestleMania-ra. De aztán jött a Chamber, amelyen Braun elbukott a túlerővel szemben, s ami még meglepőbb volt: Sami Zayn kopogtatta le. A kanadai ezzel bajnok lett, és első megmérettetésén máris a korszak egyik legmeghatározóbb sztárjával találja szemben magát. Bryan volt már Intercontinental Champion, 2015-ben épp a WrestleMania által. Drew Gulak talán ki tudja hozni belőle azt a plusz, amely újabb bajnoksághoz juttatja, és akkor a WrestleMania-ból újra YesleMania lehet. Érdemes megjegyezni, hogy ezt a Title-meccset most épp Gulak nyerte Bryannek, vagyis ha Bryan nyer, Gulak talán ellene fordul majd és tovább folytatják viszályukat – immár az övért.

Otis vs. Dolph Ziggler

Image

Otis régóta vár már erre a lehetőségre. Február 14-én élete talán legszebb estéjére készült, hisz randevúja volt a lánnyal, aki iránt komoly érzelmeket táplál. Valakik azonban csúnyán rászedték, s mire odaért az étterembe, Mandy már Dolph oldalán múlatta az időt. Hiába bizonygatta igazát Mandynek, ő hallani sem akart Otis felől. Ziggler mindeközben röhögött a markába, megkapta és kihasználta Mandyt, akinek csak tegnap este egy hekker által esett le a tantusz. Azon túl hogy egy világ dőlt össze benne, rá kell jönnie, hogy Otis mindvégig az igazat mondta. Mandy döntő szerepet játszhat ebben a meccsben, de legkésőbb a folytatásban, ami őt és Otist illeti. Vajon a szépség a “szörnyeteg” karjaiba hull? Milliók drukkolnak most Otisnak, kétszeresen.

Becky Lynch (c) vs. Shayna Baszler – RAW Women’s Championship Match

Image

Lassan egy éve már, hogy rendületlen uralmon van Becky Lynch. A magát csak “The Man”-ként nevező bajnok még tavaly, az első női főeseménnyel zárult Mánián kaparintotta meg az övet Ronda Rousey és Charlotte Flair ellenében. Azóta senki még csak nem is veszélyeztette a trónját hihető módon, most azonban merőben más a helyzet, hisz Shayna Baszler személyében egy kőkemény #1 contender került Lynch elé. Baszler történelmi módon nyerte a Chambert, mindenkit kiejtett a mérkőzésben és csalhatatlan jelét adta annak, hogy számolnunk kell vele. Ha nem ő, akkor mégis ki verheti Beckyt?

Kevin Owens vs. Seth Rollins

Image

Kevin Owens tavaly ősz óta harcol Rollinsszal és az elemekkel, fáradhatatlanul, annak érdekében, hogy helyre tegye az önjelölt Messiást. Rollins többnyire a társai hathatós közreműködésével féken tartotta Owenst, ő azonban elnyűhetetlennek bizonyult és végül megkapta amit akart: Seth Rollinst, a WrestleMania-n. Ez az a meccs, amelyhez leginkább passzol a Performance Center. Mindkettejük WWE-s karrierje innen indult, ráadásul Rollins ott ült a széksorokban, miközben Owens a felvételi meccsét produkálta. Egykoron Owens mint NXT Champion, Seth pedig WWE Champion állt büszkén a másik mellett, s pózoltak önfeledten a kamerának. A kedélyes idők azonban elmúltak, Owensből antihős lett, Rollinsból pedig ugyanaz a pökhendi alak, aki egykoron az évszázad rablásával lett WWE Heavyweight Champion a WrestleMania-n. Rollins mérlege tekintélyt parancsoló a Grandest Stage-en. Nem múlt el még Mánia a győzelme nélkül, ezzel szemben Owens mindössze egy sikert könyvelhet el, még 2017-ből.

Street Profits (c) vs. Austin Theory & Angel Garza – RAW Tag Team Championship Match

Image

A meccs, amit még maguk sem értenek, hogy miként jött létre. Eredetileg Andrade szerepelt volna, de a sérülése miatt az NXT-ből fellépő Theory lesz Garza partnere.

Naomi vs. Lacey Evans vs. Sasha Banks vs. Tamina vs. Bayley (c) – SmackDown Women’s Championship, Fatal 5-Way Elimination Match

Image

Jobb hiányában belepakoltak mindenkit, aki elérhető. A legnagyobb kérdés, hogy megkapjuk-e a végére a várt Banks kontra Bayley párharcot, és ha igen, Sasha meg tudja-e kaparintani pályafutása ötödik bajnokságát?

The Undertaker vs. AJ Styles – Boneyard Match

Image

Hogy mi az a Boneyard meccs, vélhetően nem derül ki a kezdésig. Az biztos, hogy nem a Performance Centerben került felvételre, tehát egészen más környezetben láthatjuk majd őket. Az év elején ugyan pletykálták, hogy létrejöhet ez a párharc, de aligha voltak sokan, akik elhitték. Aztán jött a Super ShowDown, amelyen Taker valósággal megalázta Stylest. Később a RAW-n újra lecsapott, ezzel pedig betelt az a bizonyos pohár a Phenomenal One-nál. Az ellentét egyre személyesebbé vált, Styles azonban ezidáig nem jutott lehetőséghez, hogy törlesszen.

Kabuki Warriors (c) vs. Alexa Bliss & Nikki Cross – Women’s Tag Team Championship Match

Image

Annyira jelentéktelenek az övek, hogy voltaképp mindegy milyen eredményt születik. Bliss elég kiskedvenc a szervezetnek ahhoz, hogy újra ők legyen a bajnokok.

Aleister Black vs. Bobby Lashley

Image

A semmiből jött a bejelentés másfél hete, és még csak is találkoztak felvezetésként.

The New Day vs. The Uso’s vs. The Miz & John Morrison (c) – SmackDown Tag Team Championship, Ladder Match

Image

Na már most ez elég kacifántos, hisz úgy hallani, Miz nem vett részt a felvételen betegség miatt. A WWE ennek ellenére még tegnap sem szedte ki a meccsből. Talán már felvették mire kiderült, hogy beteg? Szó volt arról, hogy Miz távollétében végül csak szimpla Triple Threat volt, vagyis Morrison az egyik Uso-srác, valamint New Day-tag ellen. Hamarosan kiderül…

Rhea Ripley (c) vs. Charlotte Flair – NXT Women’s Championship Match

Image

Charlotte megtalálta a módját, hogy történelmivé tegye a Rumble-sikerét, hisz az elmúlt két évben még nem volt rá példa, hogy a győztes az NXT bajnokát választotta volna.. Némi hezitálás után viszont ez történt, Charlotte a legutóbbi Takeoveren egyértelművé tette, hogy mik a szándékai. Ripley eddig jobbára nyelte a különböző oktatásokat és pofonokat, amelyekre nem volt érdemi válasza. A WrestleMania más lesz, vagy Charlotte rajta is átgázol és az NXT-hez kerül?

John Cena vs. The Fiend – Firefly Funhouse Match

WWE WrestleMania 36 - John Cena vs ''The Fiend'' Bray Wyatt - YouTube

Hat éve Cena legyőzte Bray Wyattet, aki hiszi, hogy az az este juttatta őt a különböző mélypontokhoz.. Most mint a Fiend készül revansot venni a totálisan részidős sztárrá váló Cena ellen. Nagy a tét, hisz a győztes legközelebb alighanem a Universal Champion ellen szerepelhet. Vajon Wyatt juttatja érvényre a papirformát, vagy Cena okoz meglepetést egy esetleges győzelemmel?

Goldberg (c) vs. Braun Strowman – Universal Championship Match

WWE 2k20 Gameplay Goldberg Vs Braun Strowman Universal ...

Roman Reigns visszalépett, úgyhogy a meccs a szó legszorosabb értelmében hullott Braun Strowman ölébe. Semmi előzmény, semmi felvezetés. Történelmük is pusztán annyi van, hogy Goldberg három éve lespearelte Strowmant Reigns oldalán.

Brock Lesnar (c) vs. Drew McIntyre – WWE Championship Match

Image

Az egyik főesemény bizonyára a WWE Championshipért zajlik majd. Drew McIntyre nem pont ilyen körülmények közé képzelte a pillanatot, amikor legyőzheti Lesnart, na de ez van, nincs mit tenni. A 2020-as Rumble győztes azonnal tudta, hogy kivel akar összecsapni. Egy kivétellel eddig mindig ő jött ki jól a közelharcból, legutóbb egy hónapja, miután három Claymore-ral mattolta Lesnart. Kérdés, hogy mennyire lesz szükség most hétvégén annak érdekében, hogy Drew legyen az új WWE Champion?

Edge vs. Randy Orton – Last Man Standing Match

Image

Reigns távollétben ez a másik főmeccs esélyes párharc. A történelmüket aligha kell bemutatni, az viszont sokaknak kérdőjel lehet, hogy valójában miért fordult Orton a kilenc év után visszatérő Edge ellen? Személyesre fordult ellentét, és nem kizárt, hogy a Mánia után is folytatódik. Last Man Standing lesz, vagyis az győz, aki földön tudja tartani az ellenfelét 10 kerek másodpercen át. A brutalitás garantált, mint ahogy a féktelenség is..

Természetesen mindkét napról jelentkezni fogunk összefoglalóval. A ma éjszakai események holnap reggel elérhetőek lesznek, de ha már hajnaltól követnéd az eseményeket, úgy ide kattintva megteheted. Kezdés 01:00-kor!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.