WWE WrestleMania 36. – Az első nap összegzése

Hangorkán söpör végig a telt házas arénán, hisz a rajongók már tűkön ülve várják az idei WrestleMania-t.

Viccet félretéve, gyári környezetből jelentkezett az ürességtől kongó Performance Center és a WrestleMania a harminchatodik kiadás alkalmából.

A KickOff a megszokottnál picit laposabb volt, de ezt rójuk fel ebben a helyzetben. Egy meccset láthattunk, azalatt Cesaro kisebb-nagyobb nehézségek árán gázolt át Drew Gulakon.

MAIN CARD

Kezdetét vette az első napi program érdemi része, amely nyolc mérkőzést foglalt magába. A tartalmasabb összefoglaló most elmarad, tekintve, hogy gyönyörűen belealudtam a gálába már az elején, mialatt tartott a közel negyed órás intró. Ébredés után maradt az áttekerés, és minden, ami megmaradt.

Az első összecsapáson a Women’s Tag Team Championship volt a tét. Alexa Blissnek köszönhetően megvannak az első kétszeres bajnokok, hisz a Goddess volt az, aki kopogtatott a győzelem érdekében. Ezzel Blissék gyakorlatilag visszanyerték az öveket, mert hogy tavaly épp tőlük vették el a Kabuki-s lányok.

A folytatásban King Corbin fizetett rá a túlzott magabiztosságra: Elias legyőzte őt.

Az első napi program bejelentésekor nagyon úgy tűnt, hogy megint női főmeccset kapunk, de aztán Becky Lynch és Shayna Baszler harmadikként szálltak ringbe. A Queen of Spades többnyire dominált, de aztán Lynch egy roll-up következtében megvédte a RAW Women’s Title-t. Ezzel eldőlt, hogy holnapután kerek egy éve lesz, hogy The Man uralmon van..

Következett az Intercontinental Title, amelyért Daniel Bryan csatázott Sami Zaynnel. A YesMan bevállalósabb volt bizonyos helyzetekben mint általában, ám azzal, hogy kiiktatta az egyenletből Cesaro-t és Nakamurát – Zaynnek elég ideje volt ahhoz, hogy a soros manőverben egy Helluva Kickkel rúgja le a levegőből érkező ellenfelét. Sami megvédte az övet.

Szóló Triple Threat létrameccs a SmackDown Tag Team Championship keretében. Furcsa volt, de túl vagyunk rajta. A végén úgy civakodtak a magasban az övekért, mint mostanában az emberek az illemhelyen használt segédeszközért… Morrison jött ki belőle jobban, és ezzel megvédte maguknak a bajnokságot.

Seth Rollins entrance ellopta a show-t – ismét fehérben, mint annak idején Cena ellen. Vajon mennyit kellett könyörögnie Vince-nek, hogy engedje?! Meccsük Owensszel végül szabályok nélkül indult útjára, és ennek megfelelően mérhetetlen mennyiségű brutalitást láthattunk. Owens még a WrestleMania-logóról is levetette magát, ez pedig alighanem döntő faktornak bizonyult. Rollins ugyan könyörgött, de Owens nem kegyelmezett. A Stunner után megnyerte a mérkőzést.

Braun Strowman és Goldberg két kemény percben feszültek egymásnak. A bajnok három Spearrel kezdett, de Strowman kijött a tusból. Villant a negyedik Spear, majd Goldberg belengetett egy Jackhammert, ám Strowman kontrázott és négy Running Powerslam nyomán kopogtatta ellenfelét. Braun Strowman az új Universal Champion. Őrület, hogy egy világjárvány kellett hozzá…

A főesemény az este leghosszabb és legkiemelkedőbb ütközete volt. A szóban forgó Boneyard meccs Undertaker és AJ Styles között tipikusan az, amit vagy nagyon fogsz szeretni, vagy nagyon utálni. 35 percben nyüstölték egymást egy pusztán, ami persze fel volt szerelve mindennel, amelynek következtében ez az egész voltaképp egy Street Fight és Buried Alive meccsek ötvözetére sikeredett. Taker mint American Badass lépett fel, és az öreg nem ismert kegyelmet. Nem csak Stylesszal, hanem Gallowsszal, Andersonnal, és még néhány csuklyás Styles-bérenccel is meg kellett küzdenie. Styles egy ponton a kiásott gödörbe vetette őt, Taker azonban kikeveredett onnan valami csoda folytán. A pajta tetején folytatódott a buli, majd Taker egy Chokeslammel vágta le Stylest valamire, ami keményen reccsent alatta. Taker folyamatosan beszélt Styleshoz, akiben semmi nem maradt. Undertaker megtörte, végül pedig megadta neki a kegyelemdöfést. AJ Styles a gödörben végezte egy rakás földdel megspékelve, amiből csak a keze kandikált ki.

Undertaker elmotorozott, AJ pedig elhunyt. Aztán majd valamikor feltámad a későbbiekben.

1 thought on “WWE WrestleMania 36. – Az első nap összegzése

 1. Háát…a rollins vs owens volt számomra legjobb .
  Meglepődtem hogy strowman lett a universal bajnok a baj csak az hogy nekem az az öv már nem hiteles ,owens óta nem volt normális bajnok.
  Kiváncsi leszek hogy lesz a folytatásban braunnal sok ellenfele nincs a smack down on.
  Még egy roman feud ra nem vagyok kiváncsi max wyatt jön megint.
  Úgy érzem ez a futás sem fog valami nagyon sokáig tartani neki.
  Goldberg meg mostmár tényleg visszavonulhatna az 5 meg 2 perces meccsektől már tiszta szánalmas.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.