WWE Backlash 2020. – Összefoglaló

Mondanunk sem kell, hogy az otthonosan berendezett Performance Centerből, NXT-s feltörekvő titánok szurkolása mellett jelentkezett az idei Backlash PPV, amely két év kihagyást követően tért vissza a naptárba.

Mint mindig, úgy persze most is a Preshow nyitotta a programot. Néhány szegmens mellé egy mérkőzés is jutott, Apollo Crews itt küzdött meg Andrade-val a United States Championshipért. A bajnok sikerrel vette az akadályt, ezzel pedig Andrade alighanem búcsút mondhat a trón visszafoglalására szőtt reményeinek.

MAIN CARD

Sasha Banks & Bayley (c) vs. Alexa Bliss & Nikki Cross vs. Ilconics – Triple Threat Women’s Tag Team Championship Match

WWE Photo

A program érdemi részének nyitányán a hölgyek csapatbajnoki címei kerültek terítékre. Nem könnyű ha az embert két frontról támadják, ezt alighanem Sasha és Bayley is megérezte. Két mindenre elszánt duó foga fájt az övekre. Az Ilconics legutóbb épp Sasha-ékat megfosztva lett bajnok, ám ezúttal nem rúghattak érdemben is a labdába. A Bliss-Cross páros rajongói azonban örülhettek a végjátékot látva, legalábbis addig még Bliss be nem vitte a Twisted Bliss-manővert. Sasha ekkor gyorsan tusba fordított Blisst, és kopogtatta a címvédés érdekében.

WWE Photo

Sheamus vs. Jeff Hardy

WWE Photo

A főeseményt kivéve a leghosszabb meccset produkálták az újkeletű riválisok. A pisivel leöntős szegmenstől feldühödött Sheamus és a megjavulni igyekvő Hardy remek párost alkottak, és kiegyensúlyozott mérkőzést produkáltak. Azt már a Money in the Banken is láthattuk, hogy Hardyn nem egyszerű túllépni, és ezt most Sheamus is megtapasztalhatta. Jeff kezében ott volt a siker kulcsa, kiosztotta a Twist of Fate-et, de ezután Sheamus mentett és megúszta a Swantont. Jeff a ring mellett belenézett egy jókora Brogue Kickbe, amelyet aztán újabbal strófolt meg a Kelta a győzelem megváltásááért.

WWE Photo

Miz és Morrison közös bajnoki regnálásra vonatkozó reményeik szertfoszlanak, ugyanis Kayla közli velük, hogy győzelmük esetén a pinfallt megszerző fél lesz a Universal Champion.

Otist és Mandy láthatjuk, Otis pedig megjegyzi, hogy ma este talán beváltja a szerződést.

Asuka (c) vs. Nia Jax – RAW Women’s Championship Match

WWE Photo

A májusban bajnokká koronázott Asuka első megmérettetése volt porondon Nia Jax ellenében. Az Irresistible Force eddig még nem tudta legyőzni az Empresst, hisz korábban kétszer is elbukott a téttel bíró mérkőzéseiken. Szűk tíz percben aprították egymást, a ring mellett küzdelem azonban kezdett féktelen méreteket ölteni. A karra támadó bajnok a póznának vágva végezte, és mivel egyik fél sem ért vissza a ringbe időbe, dupla kiszámolás és a vele járó címvédés lett a találkozó következménye.

WWE Photo

MVP előre iszik a medve bőrére, és szervezkedni kezd a Lashley sikerét követő bajnoki ünnepségre. Megjelenik Lana, aki közli, hogy Bobby csakis miatta ilyen sikeres. MVP nem ért egyet, ráadásul egyértelművé teszi, hogy nem ő okozta a kapcsolatukban bekövetkezett változást.

Braun Strowman vs. The Miz & John Morrison – 2 on 1 Handicap Universal Championship Match

WWE Photo

A tudtukra adott plusz kikötés persze megváltoztatta Mizék hozzáállását. A csapatmunka ugyan megmaradt, de immár szó sem lehetett az önös érdekek mellőzéséről. Végül Miz volt az, aki keresztbe tett, hisz leszedte Morrisont Strowmanről, miközben társa kopogtatott. Morrison a ring mellett kötött ki, Miz pedig hiába próbálkozott, Strowman kivégezte őt és ezzel megvédte a Universal Championshipet.

WWE Photo


Az új Intercontinental Champion, AJ Styles az interjúzónában. AJ bejelenti, hogy ünnepséget szervez a SmackDown-ra, és mindenki a meghívottak között szerepel – még Daniel Bryan is. Nem vitatja, hogy Daniel remek birkózó, de azért mégsem olyan jó, mint ő.

Image

Drew McIntyre (c) vs. Bobby Lashley – WWE Championship Match

WWE Photo

Lashley hamar megpróbált előnyhöz jutni egy korai támadás tükrében. A két Powerhouse ezután a végletekig nyüstölte egymást a komolyabb és perdöntő eredmény nélkül. McIntyre a maga javára billentette a mérleg nyelvét, rákészült a Claymore-ra, de Lashley egy Spearrel kontrázott. McIntyre szabadult, az előny Lashley kezébe került, de ekkor megjelent Lana. Toporzékolása persze Lashleynek tett keresztbe, hisz McIntyre-nek elég ideje maradt arra, hogy rendezze a sorait. Betalált a Claymore-ral, és megvédte a WWE Title-t.

WWE Photo

Következett volna a RAW Tag Team Title-meccs, de ehelyett egy rögtönzött American Ninja-filmforgatásba csöppentünk. Kaotikus bunyó gátolta meg a mérkőzés ténylegesen létrejöttét.

Edge vs. Randy Orton

WWE Photo

A főeseményen aztán jöhetett a Greatest Wrestling Match Ever-ként kikáltott visszavágó Edge és Orton között. 45 percnyi akciót rittyentettek a WWE Univerzumnak, felvonultatva mindent és még annál is többet, mint amit az arzenáljuk rejtett. Orton még egy Pedigree-t is bevetett, de nem járt sikerrel. Edge nagy lehetősége a két egymást követően kiosztott Spearben rejlett, ám Orton életben maradt. Villant az RKO, de nem mivel nem jutott vele dűlőre, Orton prezentálta a B-tervet, amely jelen esetben a Punt Kick volt. A rég nem látott manőver már meghozta a hatását – Orton győzött, majd diadalittasan ünnepelt.

WWE Photo

Edge sérülésének tükrében kérdőjeles a folytatás, amely talán a SummerSlam-en jöhetett volna el.

A PPV teljes egészében ide kattintva tekinthető meg.

1 thought on “WWE Backlash 2020. – Összefoglaló

 1. Best ppv of the year?!
  Eszméletlen meccset hozott le orton és edge , aki azért panaszkodik mert 45 perc volt akkor az nézzen goldberg meccseket elnézel jobbra aztán már vége is. Méltó volt a nevéhez ez a meccs , többet is nyujtottak a vártnál. (Ellopták a showt) meg valoszínű hogy az év meccse volt.
  A sheamus vs jeff hardy és a miz &morrison vs strowman is nagyon jo volt a második jobb is mint amit vártam .
  A drew vs lashley igaz kilógott férfi részről de nézhető volt.
  A kick off is teljesen rendben volt . Örülök hogy Örülök hogy a profit vs viking meccset poénra vettuk mert amugy nem néztem volna meg így meg sokkal fogyaszthatobb volt.
  Lanyokat nem néztem mert onnan semmi nem érdekelt csak arra voltam kivancsi Nia megöli e asukat a meccs végére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.