Monday Night RAW Összefoglaló, június 22. – Szemet-szemért

A PC-ből jelentkező adás nyitányán kommentátoraink üdvözölnek, hogy aztán érkezzen az este első főszereplője, a regnáló WWE Champion, Drew McIntyre.

Drew emlékeztet a múltheti eseményekre, amelyek közben R-Truth kezében is volt a WWE Championship sorsa. Megcsinálták, túlvannak rajta, így ideje a jövőbe tekinteni.

WWE Photo

Érkezik Dolph Ziggler, aki mindenekelőtt elmagyarázza, hogy a Styles-os csere részeként jött a RAW-ra – ahogyan Robert Roode is. Ziggler szerint a RAW járt jobban. Ami őt illeti, örül, hogy bajnokként látja Drewt, hisz biztos akart lenni, hogy ez lesz a helyzet, amikor idekerül. Ziggler elérkezettnek látja az időt ahhoz, hogy csevegjenek kicsit a múltról, Drew nagy történetéről. Évekkel ezelőtt kirúgták, aztán visszajött, Ziggler pedig tett róla, hogy a megfelelő helyre kerüljön. Felkarolta és a RAW-ra hozta őt. Miatta lehet itt, ahogy miatta voltak domináns csapatbajnokok is. Drew most egy domináns WWE Champion, akinek ellenfél kell az Extreme Rulesra. Ziggler nem akar mást, mint ami megilleti, és amivel Drew tartozik neki – egy WWE Title meccs!

WWE Photo

Drew szerint remekül csengő sztori ez Dolph fejében. A bajnok megjegyzi, hogy mióta szétváltak és már nem védi Zigglert, meglehetősen sokat vesztett. Nem azért mert tehetségtelen volna, hanem mert azzá vált, amit mélyen megvetettek – egy megkeseredett seggfejjé. Abban azért igaza van, hogy ellenfél kell az Extreme Rules-ra. Előtte azonban mérlegelje, hogy Drew meddig volna hajlandó elmenni annak érdekében, hogy megtartsa ezt az övet. Ha akarja, hát magkapja. Dolph Ziggler kontra Drew McIntyre az Extreme Ruleson.

Samoa Joe jó kommentátorhoz méltóan kitér rá, hogy mi történt Asuka és Nia Jax összecsapásán.

WWE Photo

Nia Jax következett, sérelmezve, hogy egymás után kétszer is kibabráltak vele a Title-meccsein.. Betoppan R-Truth, aki összetéveszti őt a ninják vezérével, Akira Tozawáva.. Nia nem tágít, így megérkezik Charlotte, aki megpróbálja elmagyarázni neki a helyzetet. Nem jutnak dűlőre, sőt.. Bunyó alakul ki, és a sporiknak kell őket szétválasztani. Ez sem megy oly könnyen, az indulatok elszabadulnak. Végül ha nehezen is, de megoldják a nyugalomért felelős személyek.

1.meccs: Street Profits (c) def. Viking Raiders – RAW Tag Team Title Match

A mérkőzést követően tisztelettel adóztak egymásnak a felek. Angel Garza és Andrade megtámadta a bajnokokat, de a Viking Raiders kiállt mellettük.

WWE Photo
Image

Seth Rollins szerint van az úgy, hogy néha szándékunkon kívül kell megfelelnünk valaminek. Ő sem akart Messiah lenni, mint ahogyan Rey sem áldozat. A különbség az, hogy ő elfogadta a sorsát és annak megfelelően cselekszik, szemben Reyjel, aki foggal-körömmel küzd ellene. A legszomorúbb része az egésznek, hogy hagyta a fiát is belekeveredni. Seth tudatni akarja, hogy innentől minden Rey lelkén fog száradni.

Charlotte lép ki az orvosiból, majd közli, hogy jobban lesz amint megnyerte a mai RAW Women’s Championship-meccsét.

Zelina Vega roppantmód örül, hogy Garza és Andrade ismét egyazon oldalon állnak.

Image

2.meccs: Asuka (c) def. Charlotte Flair – RAW Women’s Title Match

Nia végig figyelte a mérkőzést, elégedettsége pedig nem is lehetett volna nagyobb, miután Asuka feladásra kényszeritette Charlotte-ot.

Image
Image

Edge csücsül egy ring közepén. Emlékeztet, hogy Randy ugyan megnyerte a meccsüket a Backlashen, de összességében kudarcot vallott, hogy megmutassa jobb birkózó, mint Edge. Kiosztotta ugyan az RKO-t sőt még a tricepszét is elszakította Orton, de ő tovább küzdött. Szerinte szar duma, hogy Orton úgy állítja be mintha ő hagyta volna. Edge tudja, hogy megvolt neki Orton ellenszere, hisz ő válaszul övön alul támadott rá. Edge azt hitte győzni fog. Hülye volt, tudnia kellett volna hogy Orton piszkos trükkökhöz nyúl. Sajnálja, hogy nem ő rúgta elsőként tökön – de nem fordul elő többet. Orton azt mondta, Edge felélesztette benne a tüzet a Legend Killerre vonatkozóan. Nos, azzal, hogy ő meg képtelen volt felemelni a lányát Apák napján, Orton is felélesztett valamit, amit Edge éveken át igyekezett elfojtani magában. Orton átlépett egy határt azzal, amit Christinnel tett. Edge mostantól nem retten, hogy elérje a célját. Nem érdekli, hogy mi lesz az ára, de tesz róla, hogy Orton a végén azt kívánja bárcsak inkább lenyelték volna a fogantatásakor. Be fog férkőzni Orton fejébe, ott motoszkál majd a hangja a többi gondolat között. Tesz róla, hogy az élete minden apró része pokollá váljon. Fogalmas sincs, hogy mekkora lavina indult útnak. Felébresztette az ördögöt, a Rated-R Superstart. Edge azt javasolja Ortonnak, hogy pihenje ki magát – ameddig teheti.

Image

Orton máris reagál. Mint mondja nem érdemes hergelni a kígyót, mert az végül úgyis könyörtelenül csap majd le. Mindent megtesz a védelme érdekében, azért, hogy túléljen. Edge és Christian az ő kontójára akartak visszatérni. Randy azt teszi amit kell, hogy megvédje a családját, a megélhetését. Ez ösztönből fakad.

Nia Jax támadja meg Charlotte-ot a backstage-ben, ráadásul elég kegyetlen módon.

3.meccs: Akira Tozawa def. R-Truth (c) – 24/7 Title Match

4.meccs: Natalya def. Liv Morgan

Big Show közli, hogy amikor azt hinnéd már mindent láttál, ninják bukkannak fel. Show szerint nem szabad elfelejteni, hogy ugyan viccelődik és jól érzi magát, de ha felbosszantják akkor bárkit képes darabokra tépni.

Image
WWE Photo

Ric Flair érkezik. A Nature Boy elsőként Nia Jaxhez szaval, jelezve neki, hogy keserves pillanatok várnak rá, amikor majd Charlotte benyújtja a számlát. Ami Ortont illeti, személyes véleménye szerint ő napjaink legnagyobbja. 24 leforgása alatt újranyugdíjazta Edge-t és Christiant.
Orton köszöni az elismerést. Úgy véli nem szabad keverni a nosztalgiát az örökséggel. Az amit Edge-ékkel tett nosztalgia volt, mint ahogyan az is, hogy Ric megmutatta miért is ő a játszma legpiszkosabb résztvevője. Az már nem viszont nem nosztalgia, hogy újra mint Legend Killer emlegetik. Ez betonozza be az örökségét, és pokolian jó érzés, hogy ott motoszkálnak a fejében a hangok, amelyek azt zümmögik ő a valaha volt legnagyobb.
Megjelenik Big Show, akinek esze ágában sincs hagyni, hogy sütkérezzenek a történtek fényében. Show szerint Orton egy nárcisztikus kis féreg az első naptól fogva. Most épp Ric Flairt használja fel a céljai érdekében. Átgázolt azokon, Edge-en és Christian-on, akik jobb előadóvá tették őt. Nem retten semmitől annak érdekében, hogy előretörjön. Nem törődik ő semmivel. Miután megkapta amit akart, eldobja az embert mint egy rongybabát. Persze áltathatja magát, de mind tudjuk, hogy Edge vissza fog térni és kamatastól adja majd vissza a kölcsönt.

WWE Photo

Megjelenik Big Show, akinek esze ágában sincs hagyni, hogy sütkérezzenek a történtek fényében. Show szerint Orton egy nárcisztikus kis féreg az első naptól fogva. Most épp Ric Flairt használja fel a céljai érdekében. Átgázolt azokon, Edge-en és Christian-on, akik jobb előadóvá tették őt. Nem retten semmitől annak érdekében, hogy előretörjön. Nem törődik ő semmivel. Miután megkapta amit akart, eldobja az embert mint egy rongybabát. Persze áltathatja magát, de mind tudjuk, hogy Edge vissza fog térni és kamatastól adja majd vissza a kölcsönt. Addig sem kell várnia, ugyanis nincs egyedül. Ez a felbosszantott óriás ugyanis garantálja, hogy minden csontot eltör Randy testében.
Orton nem gondolta, hogy Show így reagál majd. Szerinte szomorú volna, ha úgy végezné mint a barátai.. Randyék elhagyják a ringet, de azért közli, hogy innentől nem vállal felelősséget azért, ami történni fog.

WWE Photo

5.meccs: Sasha Banks & Bayley (c) def. Ilconics – Women’s Tag Team Title Match

WWE Photo

Sasha a mérkőzést követően mikrofont fogott, és ecsetelni kezdte, hogy néha azért féltékeny, amikor két övvel látja Bayleyt. Gondolkodott, és úgy döntött ő is meg akarja tapasztalni ezt az érzést.. Bayley lábon hord ki egy infarktust, mire Sasha nagy nehezen bejelenti, hogy kihívja Asukát az Extreme Rulesra a RAW Women’s Championshipért..
Asuka libben be a kötelek közé, japánul kezd hablatyolni, majd elfogadja a kihívást.
Bayley megtámadja, Sasha pedig a Bank Statementbe zárja.

WWE Photo

MVP fűzögeti Apollo-t, hogy legyen az ügyfele.

Liv Morgan belebotlik Ruby Riott-ba. Már-már kinéz egy egyesülés, de Liv most nem akar beszélni.

6.meccs: Apollo Crews def. Shelton Benjamin

WWE Photo

A főeseményen Rey és Dominick érkeztek. Rey hangot ad annak, hogy mennyire meg volt rémülve múlthéten, miközben nem érte el a fiát. Nem lett jobb a helyzet, miután megtudta hová is tart valójában. Büszke rá, amiért meglógott egy három az egybeni szituációból. Ő harcolt érte, most pedig Reyen a sor, hogy viszonozza. Arra kéri a fiát, hogy maradjon ki ebből.
Dominick nem mozdul – családként közösek a gondjaik. Apja oldalán akar küzdeni.
Seth Rollins jelenik meg a bejáratnál. Mint mondja, harc esetén más megvilágításba kerülnek a dolgok.

WWE Photo

Seth tanácstalan. Itt és most, a fia előtt kellene eltipornia Reyt? Úgy látszik a sors keveredik a végzettel. Mivel mindketten itt vannak, két áldozat mégiscsak jobb, mint egy.
Rollins letérdel, Murphy és Theory pedig intéznék a piszkos munkát. Aleister és Humberto letámadják őket, ezzel pedig új helyzet alakul. Kitör a káosz, Dominick agyalja Murphyt, Rey 619-et ad Rollinsnak, a heel trió azonban előnybe kerül. Murphyék lefoglalják Reyt, mialatt Rollins nekiugrik Dominicknak. A lépcső sarkának nyomná a szemét, de ekkor Aleister és Humberto elriasztják őket.

Rollins fújtat mint a bika, Rey pedig elszántabb, mint valaha.

1 thought on “Monday Night RAW Összefoglaló, június 22. – Szemet-szemért

  1. Bár zigglert sokan alulbecsülik én eszméletlenül tisztelem hogy bárhova a card-ra feltudod rakni , akármikor hívod ő jön és mindig 100% ot ad bele.
    Orton király , örülök hogy újra a toppon és nem csak pár nézőcsali RKO ra használják.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.