WWE Extreme Rules 2020. – Összefoglaló

Elérkeztünk az év legextrémebb éjszakájához, amely idén kettőzötten igaz a körülmények nyomán. Az Extreme Rules PPV bejelentett mérkőzései főként a Performance Centerből jelentkeztek, de itt volt nekünk egy olyan Cinematic-jellegű gyögyszem, mint a Swamp Fight.

KICKOFF

A járvány óta a megszokott formátumú felvezető műsort is nélkülöznünk kell, van helyette viszont egy olyan, amely a Stamford-i főhadiszállás stúdiójából jelentkezik. Scott Stanford és Peter Rosenberg szaladtak végig az előttünk álló összecsapások vélt vagy való esélyein.

Image

Mindeközben volt egy úgynevezett másodlagos panel is, amely alatt videóösszeköttetésben társalgott Renee Young, Booker T, valamint JBL – szintén a ránk váró izgalmakról.

Image

Kayla Braxton az interjú-zónában, mellette pedig a New Dayt képviselő Big E és Kofi Kingston. Ha már Tables-meccsre készülnek, ki is lehetne alkalomhoz illőbb inspiráció, mint a legendás Dudley Boyz egyik tagja, D-Von – aki rögtön ismerteti a nyilvánvalót, vagyis hogy az győz, aki elsőként átvágja az ellenfelét egy asztalon. Big E és Kofi mérhetetlenül magabiztosak, ennél fogva címvédést prognosztizálnak.

Image

Charly érkezik meg MVP és Bobby Lashley mellé. Lashley mindenekelőtt leszólja Crewst, amiért hetek óta nem volt látható. MVP elismeri, hogy techikailag ugyan valóban Apollo a bajnok, de ez ma este változik. MVP emlékeztet, hogy Apollo csak magának köszönheti a helyzetet, amelybe került. Ő csak támogatni, mentorálni akarta, de Apollo elzárkózott tőle. MVP győzelmi ünnepséget tervez ma estére. Egyértelművé teszi, hogy nem tanácsos tiszteletlenül bánni velük.

Kevin Owens vs. Murphy

Image

Az este első mérkőzése igencsak sebtében került bejelentésre, mindössze alig több mint egy órával a kezdés előtt. A Kickoffra száműzött Owens hétfő este Seth Rollinst győzte le, ezt a lendületet meglovagolva pedig Murphy sem jelentett számára komolyabb akadályt. Kiváló csatát láthattunk, amely kellő alaphangot kölcsönzött a folytatásra.
Meglátjuk hová vezet innen Kevin Owens útja, tekintve, hogy győzelmei lassan feljogosítanák egy Title-shotra.

A Kickoff zárásaként Drew McIntyre és Dolph Ziggler ellentéte került górcső alá. Továbbra sem tudjuk, hogy milyen kikötést választ Ziggler a mai WWE Championship-meccsre.

MAIN CARD

The New Day (c) vs. Cesaro & Shinsuke Nakamura – SmackDown Tag Team Championship, Tables Match

WWE Photo

A program érdemi részének nyitányán máris egy a PPV eredetéhez méltó ütközetet figyelhettünk. Tables-meccs, vagyis az a csapat győz és távozik bajnokként, aki elsőként tör asztalt az ellenfél tagjával. Az általános csapatmeccsek szabályai ezúttal nem érvényesültek, így hát a négy szupersztár egyszerre csépelhette egymást a ringben, s annak környékén. A bajnoki duó gyorsan felülkerekedett a kezdeti sokkhatáson, igyekeztek minél jobban megbüntetni trónkövetelőiket, de Nakamurának köszönhetően fordult a kocka. Cesaro a lépcsővel esett neki Big E-nek, Kofi pedig ennek nyomán ki lett szolgáltatva egy asztal veszélyeinek. A sarok tetejéről intézték volna el, ám Big E időben visszatért és takarítani kezdett. Kofi mindeközben Cesaro-val hadakozott, hogy aztán Big E kihasználja az alkalmat és átspearelje őt a kötelek között. Újra a New Day vette célba az egyik asztalt, Cesaro megpihent rajta, a tetszetős akciójuknak viszont Kofi itta meg a levét Nakamura beavatkozása által. Cesaro és Nakamura közös erővel aprították Big E-t, aki ha nehezen is, de átmeneti jelleggel likvidálta Cesaro-t. Nakamura önállóan kezdett ügyeskedni, Kofi azonban rávetette magát a sarokról. Ismét a bajnokok kerültek fölénybe, két asztalt pakoltak egymásra, de Cesaro-ék újfent hatékony védekezést mutattak be. Kofi egyszemélyes hadseregként rohamozott, Nakamura beavatkozása viszont kihagyhatatlan ziccert eredményezett. Stabillá tette Kofi-t Cesaro nyakában, a Swiss Cyborg pedig óriási Powerbombbal küldte át ellenfelét az egymásra helyezett asztalokon. ÚJ BAJNOKOKAT AVATUNK!

WWE Photo

Alexa Bliss vezérletével zajlik relexációs gyakorlat a színfalak mögött. Nikki Cross már száz százalékon pörög, de ami azt illeti, szüksége is lesz rá.

Bayley (c) vs. Nikki Cross – SmackDown Women’s Championship Match

WWE Photo

Nikki a tétnek megfelelően hatalmas elánnal rohamozta a SmackDown rendületlenül uralkodó bajnokát. Bayley kezdetben nehezen találta az ellenszert, de végül csak meglelte oldalt a plexi-fal által. Nikki lendülete odalett, Bayley átvette a kezdeményezést – miközben a ring mellett Alexa és Sasha is koncentráltan figyelték a ringben zajló eseményeket. Nikki átmenetileg újra fellángolt, Bayley azonban rövidre szabta egy Bayley-to-Belly Suplex-szel. Hatalmas meglepetésre Nikki kettőnél kitört a finisherből, sőt rögtön utána egy Superplexet is túlélt a sarok tetejéről. A bajnok falakba ütközött, hiszen Nikki folyamatosan ellenállt és igyekezett megtörni Bayley magabiztosságát. Nikki előnyös helyzetbe küzdötte magát, finisherét azonban a ringen kívül értékesítette. Bayley bajban volt, Sasha pedig felmérve a helyzetet beavatkozott. Elterelte a spori, valamint Alexa figyelmét is. Bayley közben szabálytalanul támadott, majd azzal a lendülettel le is zárta a párharcot.

WWE Photo

Bray Wyatt egy meglehetősen rendhagyó Firefly Funhouse-epizóddal örvendeztette meg a rajongókat.

A United States Title-meccs következett volna Apollo Crews és MVP között, ám Tom Phillips bejelenti, hogy Apollo nincs harcképes állapotban – a pár hete elszenvedett Full Nelson miatt.. MVP mindenesetre kijött a ringbe és önkényesen United States Champnek kiáltotta ki magát.
(Bejelenteni nyilván nem fogják, de erősen benne van a pakliban, hogy Apollo Crews koronavírusos.)

WWE Photo

Seth Rollins vs. Rey Mysterio – Eye for an Eye Match

WWE Photo

Rollins fogóval a kezében érkezett, majd feltüzelten várta Reyt, ő azonban hátulról támadott. Nyomban kialakult a féktelen adok-kapok, Rey előszedett egy szerszámosládát és egy vassal csapott volna oda Rollinsnak, de az elhajolt. Rollins kendóbotot vetett be, de Reyt ez sem fékezte tartósan. Előkészült a 619-re, Rollins viszont menekült. Ő került ezután fölénybe, csakhamar rá is ment Rey szemére a lépcsőnél, Rey azonban elkerülte a fájdalmas végcélt. Rollins rögtönzött és a kendóbottal akarta kinyomni Rey szemét, ám ez az opció sem volt kifizetődő. Kidobta Reyt a ringből, egyenesen a lapján fekvő asztalra. Rollins egyre inkább megvadult, székkel esett neki Rey megszerezni óhajtott testrészének, de sem az, sem pedig a keze ügyébe akadó éles tárgyak nem találtak célt. Rey egy ügyes csellel egérutat nyert, miközben Rollins megkósolta a kommentátorasztal sarkát. Rollins kötélhez folyamodott hogy ne ficánkoljon a kisember, ám Rey minden erejét bevetette annak érdekében, hogy meccsben és szeme világánál maradjon. Lendületes akciót vezetett végig amely a Frog Splash-sel zárult, de a csata mivoltából fogva ennek nem vette hasznát. Rollins a Stompra ment, helyette azonban egy méretes Tornado DDT-be nézett bele. Rollinsra nehéz pillanatok vártak: Rey kétszer is közeli ismerettséget köttetett a háta és a kordon között. Rey a megtört kendóbot-darabbal minden eddiginél közelebb járt ahhoz, hogy kivájja Seth szemét. Ráadásként odapakolt neki egy 619-et is, majd saját fegyverét, a Stompot használta fel ellene a ring mellett. Rey a lépcső sarkán igyekezett kinyomatni azt a szemet, Rollins azonban még időben csapott hátra a lábával és érzékeny helyen találta el riválisát. Rollins összeszedte magát, és egy Stomppal látszólag teljesen átvette az irányítást. A lépcsőhöz vonszolta Reyt, és végül elérte a célját. A gong megszólalt, Rey jajjgatni kezdett, Rollins pedig öklendezni amikor odafordult és meglátta – amit mi nem. Érkezett Dominick és a segítség, Rollins viszont oldalt nemes egyszerűséggel kidobta a taccsot.

WWE Photo

Bayley tetteti, hogy együttérez Rey-jel. Pár pillanattal később felnevet és inkább arra helyezi a hangsúlyt, hogy még mindig kettős címvédő.. Megérkezik mellé Sasha is, aki több mint bizakodó, hogy az este végén neki is két cím nyugszik majd a vállán.

Asuka (c) vs. Sasha Banks – RAW Women’s Championship Match

WWE Photo

Sasha dominálta a kezdeti perceket, mialatt Asukának nemigen volt momentuma. Egy Armbarral próbált teret nyerni, de nem volt tartós, egészen a ring melletti megmozdulásáig. Sasha látványos Powerbombra készült Sunset Flip nyomán, de Asuka borsot tört az orra alá. Visszaterelte a ringbe, az Asuka Lock-ra tett kísérletét azonban megkontrázta Sasha. Ismét ő vette kézbe az irányítást, Kairi pedig bíztatni kezdte barátnőjét, miközben komoly kínokat élt át Sasha karmaiban. Sasha folyamatos nyomás alatt tartotta a bajnokot, aki percekig volt tehetetlen. Lassan de biztosan előbukkant a hard-hitting striker Asukából, és egy-két hatásos manővert követően visszajött a meccsbe. Sasha nem először vállalta túl magát, minden áron Powerbombolni akarta Asukát. Ha nehezen is de összejött neki, ráadásként pedig kiosztotta a Frog Splasht. VIVA LA RAZA – Asuka azonban kettőnél kijött a tusból. Sasha a B-terv gyanánt nyomban befogta ellenfelét a Bank Statementbe, de Asuka a kötelek által megmenekült. Sasha a következő pillanatban hibázott, amely elegendő volt Asukának egy villámgyors German Suplexhez, majd az azt követően Kick-kombinációkhoz. Újabb German-kísérlet amely talál, a roham végén viszont Sasha is közbecsapott egy hatásos megmozdulást. A sarok tetején kezdtek hadakozni, Sasha jött ki jobban belőle, a vágjátékban azonban leszállt elé a köd. Bayley beavatkozott, a kialakult kavarodásban pedig Asuka a mérkőzésvezetőt fújta le a Misttel. Bayley gyorsan hátba csapta őt az övvel, majd felhúzta magára a spori trikóját. Leszámolta a hármat és bár ünnepeltek, Asuka a körülmények miatt továbbra is RAW Women’s Champion.

WWE Photo

Drew McIntyre (c) vs. Dolph Ziggler – WWE Championship, Extreme Rules Match

Ziggler végül Extreme Rules-kikötést választott, de beletett egy csavart is azáltal, hogy csak rá érvényes. Vagyis ő büntetlenül támadhatja akárhogy, akármivel Drewt – ellenben ő egy általános szabályrendszerű meccs szerint kénytelen birkózni. Ha szabályt szeg, Dolph azonnali hatállyal WWE Champion lesz.. McIntyre azonban nem zökkent ki, alaposan megbüntette az ügyeskedő Zigglert, akinek a kezdeti percekben még az eszközök sem váltak előnyőre. Nem úgy mint a lába, amellyel övön alul támadott. Drew bajba került, Ziggler székekkel támadott, Drew viszont a ring mellett erőből, Powerslammel jutott lélegzetnyi előnyhöz. Megszenvedett rendesen az egyre csak jövő Zigglerrel, aki kénye-kedve szerint vethetett be mindent, ami a keze ügyébe került. Drew is talált módon a brutalitásra, egész pontosan azáltal, hogy nekivágta Zigglert a plexinek. McIntyre a Claymore-ra készült, de Ziggler blokkolt és egy Zig Zag-gel padlóztatta a bajnokot. Drew a tusból is szabadult, de aztán Dolph a sarok tetejéről ugrott rá – miközben ő egy asztalon hevert. McIntyre megmenekült a kiszámolástól, mint ahogyan az utána elszenvedett, már-már hihetetlen kombinációtól. Ziggler kiosztotta a Famousert, majd nyomban rá a Zig Zag-et és egy Uranage Slam-et a székre. Hiába kopogtatott azonban, Drew kitört. Ziggler egyszer s mindenkorra lezárta volna a csatát, felkészült a Superkickre, McIntyre azonban elképesztő gyorsasággal pattant fel és egy Claymore-ral a világűrbe küldte Dolph állkapcsát. Kopogtatott, és megvédte a WWE Title-t.

Image

Braun Strowman vs. Bray Wyatt – Swamp Fight

Image

A főeseményen a Wyatt-család szármázásának helyébe kaptunk bepillantást. Wyatt a hintaszékben várta Strowmant, de gyorsan köddé vált, amint egykori testvére ütőtávon belülre került. Strowman elindult a bozótosban, de ekkor ketten is megtámadták. Lecsapta őket, ám valaki hátulról egy ásóval kifektette őt. Legnagyobb medöbbenésére öt évvel ezelőtti önmagával szembesült, aki ráadásul még egyet rávert az ásóval. Strowman egy székben tért magához, leláncolva. Wyatt elbeszélgetett vele, majd megmaratta egy kigyóval – hogy ugyan térjen már észhez. Braun egy ropogó tűz mellett eszmél fel. Megint idegenek támadják meg, de ezúttal is felülkerekedik. Sister Abigail ismét szólongatja, képében azonban Alexa Bliss jelenik meg. Braun követné, ám a füstből Wyatt tör elő. Kialakul az adok-kapok, melynek végén Wyatt megpróbálja vízbe fullasztani. Strowman menekül, de a stage-en már Wyatt várja. Strowman megembereli magát, és bevágja a tóba teremtőjét. Meg merne rá esküdni, hogy ezzel vége. Wyatt pár pillanattal később lerántja magához, és mindketten elmerülnek. Az nevet, aki a végén nevet. Ez pedig nem más, mint a felszínre bukkanó Fiend.

Image

Őrült kacajjal ért véget az adás.

2 thoughts on “WWE Extreme Rules 2020. – Összefoglaló

 1. A wwe ből lassan már filmes cég lesz😂
  Jó volt ez a swamp fight , de ezt miert is nem öv nélkül csinálják? A universal öv megint csak dísznek van ott . Bár mondjuk ez már megszokott.
  Nagyon kampányoltam az mellet hogy owens huzzon vissza az nxt be , mert itt nagyon nem a régi önmaga de itt végre most azt láttam benne. Remelem nem csak egy estére szólt.
  A smack down tag team meccs nagyon jo volt , sajnálom hogy a tag rooster 0 kb és valszeg sokra nem fognak vele menni. ( amugy valamelyik uso serult? )
  Micsoda wwe meccs ! Ziggler megint zseniális volt , bár sokak szerint nem volt hiteles ellenfél , szerintem hitelesebb volt mint lashley vagy jinder lett volna. Visszavonulása elött majd még kapja meg azt az övet ugyis mindig szarrá dolgozza a seggét és mégis a wwe egyik legalulértékeltebb sztárja.
  A rollins vs rey is nagyon ott volt , Gondolom a PG miatt nem mutathatták a végét .
  Összeségében egy nagyon jo ppv volt ,végre extreme is volt DE NEM VOLT HORROR !
  egy wyatt meccs miatt miert horror az egesz ppv? A dízajnban sem volt kb semmi horror.

 2. Ekkora nagy adag szart,mint egy a mocsár meccs ,rég nem láttam pankrációs műsorban. A többi elment, sőt viszonylag adták magukat a meccsek. De a mocsár sztem minősíthetetlen volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.