WWE SummerSlam 2020. – Összefoglaló

A Performance Center kényelmét elhagyva immár az Amway Center, cicomásabb nevén a ThunderDome ad otthont az idei SummerSlamnek, a nyár legnagyobb eseményének.

PRESHOW

A szokásos felvezető beszélgetés mellett ezúttal a felére csökkentett adásidő miatt is csak egy meccsre került sor. Apollo Crews tette kockára, s védte meg a US Title-t MVP-vel szemben. MVP dolgát nagyban nehezítette, hogy Lashley és Shelton is el voltak tiltva a ring mellől.

MAIN CARD

Asuka vs. Bayley (c) – SmackDown Women’s Championship

WWE Photo

Bayley aggódó pillantások közepette veselkedett neki a könnyűnek éppenséggel nem ígérkező megmérettetésnek. Sasha a ring mellett figyelt és aggódott nem kevésbé, hiszen Asuka magas fordulatszámon kezdte a csatát. Időbe tellett mire Bayley érdemben is megérkezett, kiosztotta a Bayley-to-Bellyt, de csak kettőig jutott. Asuka továbbá dominált, ám ahogy azt várni lehetett, Sasha beavatkozott amikor igazán forróvá vált a talaj Bayley talpa alatt. Asuka elsőre még hatásosan verte vissza a rohamot, de aztán Bayley a közjátékot kihasználva tusba fogta és megvédte az övét.
Sasha ráadásként még megagyalta kicsit leendő ellenfelét, hogy könnyebb legyen a dolga az este későbbi szakaszában.

—–

Image

Dominik az öltözőben, oldalain pedig ott állnak a szülei. Dominik meg akarja ígértetni az apjával, hogy történjék bármi, nem fog beleavatkozni a mérkőzésbe. Rey ha nehezen is, de megteszi, amire a fia kéri. Dominik mindenképp önerőből szeretné megoldani a rá váró megpróbáltatást.

—–

Kevin Owens érkezik, mégpedig azért, hogy beüljön a kommentátorok mellé a következő mérkőzés erejéig.

Angel Garza & Andrade vs. The Street Profits (c) – RAW Tag Team Championship

WWE Photo

Montez újra olyan, mint akit puskából lőttek ki. A mérgezésen átesett szupersztár roppant fürgén kezdte a mérkőzést, Andrade legnagyobb bánatára. A korábbi US Champion a maga javára billentette a mérleg nyelvét, a váltást követően pedig Garza sem engedte ki a kezéből az irányítást. A folytatásban egyenlőbb küzdelem zajlott, majd nagyon úgy tűnt, hogy Garzának meglesz a meccs. Ehhez képest kártyavár módjára dőltek össze a reményeik, miután Andrade a társa helyett a Montez véletlenszerű lökésétől padlóra eső Zelinával foglalkozott. A bajnokok kihasználták a helyzetet, és Montez Frog Splashjét követően megvédték az öveket.

Image

Sasha és Bayley nyilatkoznak önbizalomtól duzzadva. Sasha biztos benne hogy barátnőjéhez hasonlóan ő is meg fogja verni Asukát, egész egyszerűen azért, mert ha Bayley képes rá, akkor ő is. Bayley hozzáteszi, hogy a mai sikereik után jövő héten a csapatbajnoki címeket is meg fogják védeni a Paybacken.

Sonya Deville vs. Mandy Rose – No Disqualification, Loser leaves WWE Match

WWE Photo

Szabályok nélküli ütközet, a vesztesnek pedig távoznia kell. Mandy erősen akart kezdeni, de Sonyát sem kellett félteni. Sonya hamar elszenvedett egy Suplexet a rámpára, majd körbe lett pofozva a ring mellett. Az igazán extrém hatás elmaradt, Mandy lassan de biztosan bedarálta Sonyát, és nemsokkal később ellentmondást nem tűrően zárta le a mérkőzést – és a kikötés értelmében Sonya karrierjét.

Seth Rollins vs. Dominik Mysterio – Street Fight

WWE Photo

Rollins már a gearjével is Mysterio-t gúnyolta, a mérkőzésnek pedig egyenesen félgőzzel vágott neki. Nem igazán vette komolyan Dominikot, akinek ezután hosszú percekbe tellett, mire rá tudta ébreszteni ellenfelét arra, hogy ő bizony nem játszani jött ma ide. Lassacskán előkerülttek a kendóbotok, székek, egy asztal, mindemellett pedig Rey örlődését figyelhettük, hogy beleavatkozzon-e a mérkőzésbe. Dominik tiszetesen helytállt, fel is pörgette magát, de Rollins soknak bizonyult számára. A Messiah ugyan néhányszor komoly bajba került, de végül megtalálta a sikerhez vezető utat. Rey a kötelekhez bilincselve volt kénytelen figyelni, amint Rollins a Curb Stomp után bezsebeli a győzelmet.

Asuka vs. Sasha Banks (c) – RAW Women’s Championship

WWE Photo

A nyitómeccsen történtek tükrében minden a várakozások szerint alakult. Sasha megdolgozta Asuka már egyébként is romokban lévő lábát, miközben Bayley a lelkét is kiszurkolta. Banksnek semmi nem vezetett tartóan is eredményre, Asuka ellenben szépen araszolt a győzelem felé. Sasha elsőre ugyan még menekült az Asuka Lockból, másodszorra azonban már csak Bayleyért kiáltozott kétségbeesetten. Barátnője messze volt, így Saha végül feladta a küzdelmet.

Randy Orton vs. Drew McIntyre (c) – WWE Championship

WWE Photo

Orton rutinosan, McIntyre azonban idegesen kezdte az összecsapást. A bajnok lassan de biztosan felülkerekedett Orton taktikáján, és egyre keményebbé tette számára a meccset. A Claymore és az RKO elmaradt, mint ahogyan a Punt Kick is. Volt helyette Future Shock DDT Drewtól, vagy épp Powerslam és DDT Orton részéről, de egyik sem vezetett eredményre. McIntyre felpörgött a végjátékra, Orton megpróbált túljárni az eszén a Claymore kivédésével, ám az RKO-ra tett mozzanatot Drew egy backslide-ba fordította át. Kopogtatott, Orton vállai pedig csak a három után szabadultak.

The Fiend vs. Braun Strowman (c) – Falls Count Anywhere Universal Championship Match

WWE Photo

A főeseményen a legkevésbé sem kellett nélkülöznünk a kikötéssel járó örömöket, egészében nézve mégis nagy árnyék vetül majd erre a mérkőzésre. A Fiend győzött és ezzel kétszeres Universal Champion lett, ám ekkor bekövetkezett az, amire senki számított, és amit 2020-ban ilyen jól titokban tudtak tartani. A Universal Title-t átvevő Fiend talpra állt, de szinte nyomban kis is feküdt egy Speartől. ROMAN REIGNS VISSZATÉRT! A Big Dog agyalni kezdte Wyattet, majd ráadásként Strowmant is elintézte a ring mellett. Szándékát egyértelművé tette, hisz mindennek a végén magasba emelte a Universal Championshipet.

WWE Photo

Egy hét múlva Payback – alighanem Roman Reignsszel a főszerepben.

4 thoughts on “WWE SummerSlam 2020. – Összefoglaló

  1. Köszi az összefoglalót, nekem bajom nincs evvel a ppv-vel viszont a Randy Vs Mcintyre től jobb meccset reméltem és nem ilyen befejezést, a Fiend Vs Strowman még el is ment viszont a vége nagyon tetszett, ideje romannek visszakapnia a címét! A többi meccs átlagon aluli 10/3

  2. Drew és orton honapok óta dominálja a raw-t és a nyár legnagyobb buliján kapunk egy ilyen meccsnek nevezhetetlen szart.
    Imádom a wwe-t.

  3. Szóhoz se jutni, egy ilyen meccsel elrontani egy feudot… Sajnos biztos voltam benne, hogy nem nyer Randy, na de így… mint valami öregfiúk meccs… vártam egy HHH beavatkozást, aztán ez lett. Nem is neztem meg az utolsó meccset, gondoltam majd itt elolvasom… erre jön a meglepi 😂😂 ilyen az én formám.

  4. Késve is de én is csatlakozom az RKO unalomba fulladt ma este,sőt- A többi meccs sem volt épp nagy szám, és én már Bayley,Banks,de már Asukától is hányok, másik két lány meg csinálhatna mást is ,mert az a meccs is….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.