WWE PAYBACK 2020. – Összefoglaló

A SummerSlamet szinte még meg sem emésztve kerül a tányérunkra a naptárba három év után visszatérő Payback, amely idén a rendhagyó körülményekre való tekintettel az Amway Centerben berendezett ThunderDome-ból jelentkezett.

Mint mindig, az este ezúttal is a hatvan perces Preshow-val vette kezdetét. Az esélylatolgatások mellé szokás szerint egy mérkőzés is párosult. Ruby Riott és Liv Morgan az Ilconicsot győzték le. Nem volna Preshow a Preshow R-Truth nélkül. Truth megjelent és készen állt arra, hogy Charleyvel levezényeljék a RAW Talk adását. Nagy nehezen sikerült megértetni vele, hogy most épp a Payback zajlik.

——

MAIN CARD

Bobby Lashley vs. Apollo Crews (c) – United States Championship

WWE Photo

Lashley nagy elánnal és elszántsággal lépett ringbe, a kezdeti percekben pedig nyomást is tudott gyakorolni Crewsra, aki képtelen volt kiszabadulni a földharc fogságából. Amikor aztán megtette az ő pillanatai következtek, érezhetően átvette az irányítást és egyre komolyabb manőverekkel támadott. Lashleyn semmi nem hatott tartósan, és bár MVP-ék egyre idegesebben figyelték az eseményeket, emberük végül nem okozott csalódást. Lashley egy hatalmas Slammel vágta oda Apollo-t, aki annyira megzuhant, hogy ezek után simán beletántorgott a Full Nelsonba. Lashley levitte benne a földre, Apollo pedig kénytelen volt kopogni. ÚJ UNITED STATES CHAMPION!

WWE Photo

——

Image

Visszatekinthetünk, hogy mi történt a SmackDown végén. Kayla már ott áll Roman Reigns öltözője előtt, és a legnagyobb kérdés, hogy aláírta-e a szerződést a ma esti meccsre? Megjelenik Paul Heyman, aki igencsak zárkózottan viselkedik. Annyit azért elárult, hogy nincs oka azt feltételezni, hogy Roman nem adja majd a nevét a Universal Title-meccshez. Heyman belép az öltözőbe, Kayla azonban hoppon marad, hiszen Heyman behúzza előtte az ajtót.

——

Image

Keith Lee melegít az öltözőben, amikor is megérkezik mellé Hall of Famerünk, JBL. Lee megörül neki, JBL azonban ha finoman is, de igyekszik nyomást helyezni a debütálóra. Szeretné, ha vereség esetén nem zuhanna magába, elvégre Orton a valaha volt egyik legjobb. Végszóként JBL sok sikert kíván, majd megajándékozza Lee-t egy szúrós pillantással.

——

Big E vs. Sheamus
Kemény kis bunyót rittyentettek, Sheamus azonban a dominanciája ellenére sem tudott egyről a kettőre jutni. Big E ellenben bevetett mindent a bizonyítás érdekében. Villant a Spear is a kötelek közül, végezetül pedig a Big Ending, amellyel megnyerte a mérkőzést.

WWE Photo

——

Matt Riddle magabiztosan áll a Corbin elleni meccshez, amellyel egyszer s mindenkorra elhallgattatná a nagyszájú Kinget. Riddle az interjú végére kizökken, hiszen felhozzák, hogy Corbin szerint a magánéletében már megbukott..

——

Shayna civakodik egy sort Niával, de abban azért nagy nehezen kigyeznek, hogy ráérnek laposra verni egymást, miután legyőzték Bayleyéket a csapatbajnoki övekért.

——

King Corbin vs. Matt Riddle

WWE Photo

Hiába a mérkőzés előtti közvetlen támadás és a folyamatos nyomás alá helyezés, Corbin képtelen volt megtörni Riddle-t, aki korábbi kijelentése miatt valósággal szomjazott a vérére. Végül kénytelen volt beérni a legyőzésével, miután kitört a Deep-Sixből. Corbin próbált eszmélni, de belenézett a Bro2Sleep-be, amelyet a Flying Bro követett. Riddle győzött, ezzel pedig tovább menetel a SmackDowon.
Riddle a backstage-ben adott volna interjút, ám Corbin letámadta őt amint utolérte.

——

Shayna Baszler & Nia Jax vs. Sasha Banks & Bayley (c) – Women’s Tag Team Championship
A bajnoki duó szépen leplezte a kezdetekben az őket átjáró félelmet, elvégre szemben mégiscsak top contenderek vártak rájuk. Gyakorlatilag nem volt komolyabb esélyük, Shayna és Nia külön-külön is veszélyesek lettek volna, nemhogy együtt. Igyekezetük ellenére aztán Shayna Baszler csapdájába zuhantak, s mindketten submissionbe kerültek, amelyből csak egy út vezetett kifelé. Bayley kopogott, Sasha legnagyobb bosszúságára.

WWE Photo

——

Keith Lee vs. Randy Orton

WWE Photo

Lee komoly belépőt produkált, amely rögtön megmutatta, hogy nem játszadozni érkezett. Orton ezzel együtt kontrállta a küzdelmet, és klasszikus manővereivel igyekezett megtörni az óriást. Rádobta a kommentátor asztalra, majd kiosztotta a DDT-t is a középső kötélről. Ezután nyomban jelezte az RKO-t, ám Lee kontrázott és bevitte a Spirit Bombot – amellyel le is kopogtatta a Legend Killert. WAO!

——

Seth Rollins & Murphy vs. Dominik Mysterio & Rey Mysterio
Dominik azonnal letámadta Rollinst, amire a heel párosnak kellett néhány perc, hogy összeszedjék magukat. Nagyszerű csapatmeccset láthattunk, a PPV nevéhez mérten törlesztéssel. A Mysterio-k némi elégtételt vettek az elmúlt hetek/hónapok eseményeiért, miután Dominik a Frog Splash által kopogtatta Murphyt.

WWE Photo

——

The Fiend (c) vs. Braun Strowman vs. Roman Reigns – Universal Championship, No Holds Barred Triple Threat Match

WWE Photo

A sebtében összepakolt meccs kezdete még a létrejötténél is nagyobb meglepetést keltett. A Fiend bevonult, majd amint a ringbe ért, Strowman letámadta. A spori kongatott, ezzel pedig útjára indult az összecsapás – Roman Reigns nélkül. Strowman rögtön nekiesett a Fiendnek, kiosztotta a Powerslamet, de a bajnok túlélte, mint ahogyan Strowman is az ezt követő Sister Abigailt. A ring mellett folytatott a küzdelem, Wyatt egy Uranagi-val rávágta Strowmant az asztalra, amely gyorsan össze is dőlt. Megpillanthattuk Alexa Blisst is, aki a backstage-ben már-már hipnotikus állapotban figyelte az eseményeket. Wyatt és Strowman tovább aprították egymást, a Fiend lassan felőrölte Strowmant, de a Monster Among Men drasztikus eszközökkel fordított a kockán. Lelökte Wyattet a stage mellé egy asztalra, majd a ringben próbálta lezárni a párharcot. Wyatt a kötél tetejéről rántotta le egy Superplex-szel, amelynek hatására összeomlott a küzdőtér. A felek elterültek, ekkor pedig felhangzott Roman Reigns zenéje. A Big Dog acélszékkel a kezében, Paul Heyman oldalán érkezett. Heyman megtartotta a szerződést, Reigns aláfirkantotta, így hivatalosan is résztvevőjévé vált az ütközetnek. Székkel támadott, de a Fiendnek még volt válasza. A Mandible Clow-val próbálkozott, Reigns viszont egy övön aluli rúgással likvidálta őt. Nem maradt csak Strowman, akit meg kifektetett a Spearrel. Reigns kopogtatott, és kétszeres Universal Champion vált belőle.

WWE Photo

Egy hét alatt két új Universal Champion. Reigns visszaszerezte a trónját, a Fiend-vonat pedig másodszor is kisiklott a címmel.

1 thought on “WWE PAYBACK 2020. – Összefoglaló

  1. Volna par hozzafuzni valom, osszesegeben nem volt rossz az adas csak a koncepcio. Serulesebol visszatert Sheamust egy epkezlabb tortenetbe nem tudtak betenni, legutobb zakozta Hardy (ezen nagyon csodalkozok mert is regota “szivatora” van allitva), most pedig Big-E gyurte szet. Ez mindenkepp meglepo, mert Big-nek nem tudom egy emlekezetes solo sorozatat ami erdemleges lett volna. Matt Riddle nagyon jol feljott, Corbint alazta, tetszett.
    Ertem en hogy most erkezett, de Keith Lee-t nem igy kellett volna beallitani. Orton Legend Killer gimmickjet igy par perc alatt lehuztak a klotyon. Remelem nem fog logni a levegobe hiaba is ugy tunik egyelore. Dominik es Rey meccse is nagyon tetszett, hangulatos, csaladias 😛
    Az utolso merkozes szamomra a leggyomorforgatobb. Fiend es Braun meg csak elszorakoztak egymassal, a ring osszeszakitasat szerintem nem kellett volna eroltetni, amolyan unalomuzo faktor volt csak. A vegen galad modon megjott Reigns, repult a Spear es bezsebelte az ovet. ISMET. Csak most hajlanygaj
    kent. Mivel nincs Lesnar kellett egy masik bohoc a szerepre. En csak Braun-t sajnalom, meg csori Fiendet, mindketto fasza powerhouse, mindkettot vegigsz*ppatak csak azert hogy Reigns ismet bajnok lehessen. Es meg mielott jonnek a fujjolok, odaadnam siman neki az ovet, ha erdemben vegigszenvedi es teljesitmenye alapjan megerdemli. Attol felek hogy a xar kreativok es az oreg okorsegei miatt nem lesz erdemi story sosem. 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.