WWE Clash of Champions 2020. – Összefoglaló

Kisebb-nagyobb változtatások tükrében jelentkezett az idei Clash of Champions, a ThunderDome második Pay-Per-View rendezvénye.

Ismeretlen okok miatt alakult át a kártya, hiszen többen is kiestek az előzetesen bejelentett programból.

PRESHOW

Charley is nem is késlekedett sokat azzal, hogy bejelentse: Shayna Baszler, Nia Jax, valamint Nikki Cross sem kapott orvosi engedélyt a szereplésre. A Women’s Tag Title-meccs elmarad, Bayley viszont még ma este nyilatkozik a bekövetkezett változásról.

——

Lucha House Party vs. Cesaro & Shinsuke Nakamura (C) – SmackDown Tag Team Championship Match
Az elmúlt hetekben tapasztalt széthúzásnak most kevesebb fellelhető jele volt a LHP oldaláról, de ezzel együtt sem bontakozott ki komolyabb lehetőségük a győzelemre. Dorado volt a szenvedője a végjátéknak, de legfőképp Nakamura térdesének.

——

MAIN CARD

AJ Styles vs. Sami Zayn vs. Jeff Hardy (C) – Intercontinental Championship, Ladder Match

WWE Photo

Mekkorát tud változni a mérkőzés képe néhány szokatlan esemény nyomán.. Kezdetben és talán még később se gondoltuk volna, hogy ez végül egy örökké emlékezetes IC Title-meccs marad, Sami Zayn azonban gondoskodott róla. A kanadait látszólag többször is lenullázták, bezárólag a Swantonnal, amelyet Hardy a létra tetejéről osztott ki. Ezután viszont maradt még elég ideje a regenerálódásra, amely által méreteset csavart a kockán. Két bilincset húzott elő, és elsőként Hardyt láncolta, de nem akárhogy, hanem az átlyukasztott fülét használva. Styles közben mattolva hevert szőnyegen, de Sami ennek ellenére is el akarta kapni. A Phenomenal One visszavágott, ám a csetepaté közben Sami magához bilincselte őt. Stylesnak ezzel teherré vált, miközben Hardy is igyekezett vissza a ringbe – cipelve a füléhez bilincselt létrát. Styles mászni kezdett Zaynnel a nyakában, de mialatt Styles Hardyval hadakozott, Zayn kinyitotta a zárat és odabilincselte Stylest a létrához. Ráeszmélt hogy mennyire nyert helyzetben van, majd felmászott és leakasztotta az öveket. Sami az Undisputed Intercontinental Champion!

WWE Photo

——

R-Truth kóborol a backstage-ben, de Little Jimmy nagyon rossz irányba vezeti. Először sporikkkal találkozik, majd a civakodás végén Drew Gulak lekopogtatta őt a 24/7 Championshipért.

——

Zelina Vega vs. Asuka (C) – RAW Women’s Championship Match

WWE Photo

Vega kisasszony kihozta a maximumot a lehetőségéből és remekül megállta a helyét a jóval rutinosabb bajnokkal szemben. A meccs maga rövid volt, Asukának pedig néhol gondot is okozott a #1 contender fürgesége. Zelina támadott, de egyszercsak a támadásból csapdába esett és Asuka feladásra kényszerített őt.

WWE Photo

——

Apollo Crews vs. Bobby Lashley (C) – United States Championship Match

WWE Photo

Crews alaposan megizzasztotta a bajnokot, és többször is veszélyesen rohamozott az öv visszaszerzésének érdekében. A külső beavatkozás elmaradt, de Lashley enélkül is meg tudta oldani a feladatot önerőből. Kiosztott egy jókora Powerslamet, majd a Hurt Lockban zsigerelte ki riválisát.

WWE Photo

——

Andrade & Angel Garza vs. The Street Profits (C) – RAW Tag Team Championship Match
A két csapat közötti sokadik mérkőzés a szokásos pörgős iramot hozta, de aztán furcsa véget ért. Andrade ugyan kitört a Spinebusterből, a spori mégis lekongatta az összecsapást. Pár pillanattal később látható lett, amint Angel Garza-t a ring mellett vizsgálják az orvosok. Alighanem ő szenvedett sérülést, ami miatt nem lehetett folytatni a küzdelmet.

WWE Photo

——

Bayley sugárzó jókedvvel menetelt a ringbe, és szándékában állt Title-meccset adni bárkinek, aki előlép a backstage-ből. Szavait nem gondolta át túlságosan, ugyanis amikor Asuka felbukkant, már nem volt visszaút..

Asuka (C) vs. Bayley (C) – SmackDown Women’s Championship Match
Bayley gyorsan megtalálta a módját a menekvésnek, hiszen diszkvalifikációt okozott.

Az ünneplés azonban nem tartott sokáig, köszönhetően Sasha Banksnek. A Bo$$ jól hátbaverte őt egy acélszékkel, és bár Bayley kontrázott, végül mégis Banks könyvelhetett el minimális revansot. Kendóbottal esett neki a bajnoknak, aki kénytelen volt rövidúton meghátrálni.

WWE Photo

——

Hivatalos formát öltött, miszerint október 9-én és 12-én lesz az idei DRAFT!

——

Randy Orton vs. Drew McIntyre (C) – WWE Championship, Ambulance Match

WWE Photo

A PPV meccse? Talán senki nem hitte volna, mégis egy sokáig emlékezetes ütközet sült ki belőle. Orton dominált az elején, ám csakhamar megjelent Big Show, aki egy Chokeslammel rávágta a kommentátor-asztalra. Drew vette át a stafétát, Orton azonban a backstage-bunyó során visszajött. Pechére Christian is megjelent, és össze-vissza pofozta. Ekkor már érezhető volt, hogy lesz még egy-két vendégfellépő. A mentő körüli harc igencsak fordulatosra sikeredett, Orton berepesztette a szélvédőt McIntyre-rel, majd diadalittasan ünnepelte előnyét az autó tetején. Megfordulva azonban belenézett egy jókora Sweet Chine Musicba, amelyet követően HBK letaszította őt a mentőről. Ortonnak ezzel szinte már vége volt. Drewnak csak be kellett fejeznie, de a Legend Killer még innen is megtalálta a visszautat egy RKO-val. Berakta a bajnokot a mentőbe, rácsukta az ajtót, de a másik szárny kattanása előtt Drew kitolta a kezét. Orton ismét bajba került, olyannyira, hogy elszenvedte a Claymore-t. McIntyre viszont nem érte be ennyivel, kiosztott egy Punt Kicket is, amely egyszer s mindenkorra véget vetett a mérkőzésnek.

WWE Photo

A mentőt – benne Ortonnal – végül nem más kormányozta el, mint Ric Flair egy WOOOOOOOOO kíséretében.

——

Jey Uso vs. Roman Reigns (C) – Universal Championship Match

Image

A főeseményen aztán következhetett a kuzinok csatája. Meglehetősen lassan indultak be az események, Roman igyekezett erőt demonstrálni, de Jey rendre megmakacsolta magát. Komolyabb manővereivel bajt is tudott okozni, ült a Samoan Drop, de Reigns nemsokkal később egy Superman Punch által helyretette a dolgokat. Jey nagy rohama a Superkick + Splash kombinációban kimerült, főként mert a kickout pillanatában Reigns övön alul ütött. A mérleg nyelve innentől megdőlt Roman irányába, és kőkemény verés vette kezdetét. Reigns a Spear után sem volt hajlandó lezárni az ütközetet, helyette inkább kimondatta volna Jeyjel, hogy ki a főnök. Jey nem adta be a derekát, de még csak az újabb Spear után sem. Felbukkant testvére, Jimmy, fehér törölközővel a kezében, amit végül be is dobott a kilátástalan helyzet nyomán.

Image

Ahogy Cole is mondta, vajon mire képes másokkal szemben Reigns, ha ezt tette a saját rokonával? A Tribal Chief trónja biztosabb, mint valaha.

1 thought on “WWE Clash of Champions 2020. – Összefoglaló

  1. Nagyjából a Dynamite startja óta nem nézek WWE-t, épphogy havonta pár összefoglalóval lövöm be magamnak mi és hol tart hátha van valami érdekes. Most volt. Reigns végre ott van ahol lennie kell és úgy bookolják ahogy kellett volna mindig is egyénibe. Kiváló meccset hoztak le, megasztár kisugárzása volt, remekül elmesélték amit szerettek volna, azok az ütések a végén megsüvegelendők voltak. Egyszerűen le a kalappal a srácok előtt, ezt nagyon jól összerakták, tud ez működni ha akarnák.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.