WWE Hell in a Cell 2020. – Összefoglaló

Elérkeztünk az év egyik leginkább várt Pay-Per-View rendezvényéhez, amely történetesen a tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő Hell in a Cell.

2016 után újra három Cella-meccset láthatunk majd az este keretében, ráadásul egyikük a Cellán belül még I Quit is lesz.

A KickOff keretében a szokásos elemzés mellett láthattunk, amint R-Truth megvédi a 24/7 Title-t Drew Gulakkal szemben.

Első körben csatoljuk a gála komplett videóanyagát, alatta pedig az összefoglaló olvasható. A videók letiltása esetén ide kattintva keresgélhetsz linkeket – ameddig ki nem cseréljük a beágyazottakat.

——

JEY USO VS. ROMAN REIGNS (C) – UNIVERSAL CHAMPIONSHIP, HELL IN A CELL I QUIT MATCH

Image

A Main Card nyitányán máris a Universal Championship került terítékre, a részben történelmi Cella-meccsen, hiszen Hell in a Cell mellett ez I Quit is volt. Nincs pinfall, az egyetlen módja a győzelemnek, ha az ellenfél kimondja, hogy I Quit. Több mint fél órán át gyötörték egymást, vagyis Roman volt főként az, aki büntetett. Jey a Clash of Championshoz hasonlóan bemutatott néhány remek villanást, sőt, a szíjjal kétszer is ájultra fojtotta. A spori ennek ellenére nem szüntette be a meccset, hagyta, hogy Reigns magához térjen, ez pedig fordulópontnak bizonyult. Innentől nagyon egyoldalú volt a küzdelem, Reigns hamar válaszolt egy fojtással, amely egyben ki is fogta a szelet Jey vitorlájából. Mivel nem volt hajlandó feladni, Reigns közölte, hogy új szintre emeli a brutalitást. A sarokpóznánál osztott ki egy Drive-byt, majd még egyet a lépcső bevetésével. Megjelentek a hivatalnonok és további sporik, merthogy Reigns a mérkőzésvezetőt is elintézte. Jey kötötte az ebet a karóhoz, de aztán megjelent Jimmy, aki rávetette magát – mielőtt még Reigns egyszer s mindenkorra kivégezhette volna. Jimmy kérlelni kezdte Reignst hogy vegye magát észre, de a Tribal Chief őt is megtámadta. Fojtani kezdte, Jey pedig rászemélve hogy mi történik, testvére mentése céljából kimondta, hogy I Quit.

Image

Ha ez nem lett volna elég fájdalmas Jeynek, a bejáratnál megjelent Afa és Sika, akik elismerték Reignst, mint a vitathatatlan Tribal Chief.

——

ELIAS VS. JEFF HARDY

Image

Az első meccs érzelmi kavalkádja nyomán jött ez a minden szempontból mellékes összecsapás, amelyet érthető módon nem is nagyon nyújtottak el. Elias húzta a rövidebbet, és bár nyert – de csak DQ-val, miután Jeff megütötte a gitárral. A győzelem persze győzelem, ezt már senki nem veheti el a vándorzenésztől.

——

THE MIZ VS. OTIS

Image

Következhetett a harmadik megmérettetés, amelynek tétje a körülmények ismeretében nem is lehetett nagyobb a Money in the Bank-táskánál. A JBL-t lefizető Miz megkapta a lehetőséget, hogy meccsben szerezze meg a World Title-lehetőséget érő kontraktust. Otis új theme songgal, valamint fogadott testvérével, Tuckerrel lépett színre a szerződés és saját becsületének megvédése érdekében. Otis bekezdett, Miznek nem is nagyon volt ellenszere, de a megborotvált Morrison sunyiskodása által fordult a kocka. Otis azonban nem fogyott ki a lendületből, sőt.. Morrison ismét ügyeskedni próbált, a spori viszont elzavarta őt a ring közeléből. A dráma csak ezután jött, hiszen Tucker fejbevágta a táskával Otist. Miz nem akart hinni a szemének, de aztán gyorsan kopogtatta Otist – elnyerve tőle a táskát.

Image

2010 után Miz ismét Mr Money in the Bank!!!

——

Image

Miz másodszor is hangsúlyozza, hogy a világbajnokok nincsenek biztonságban. Megfogadja, hogy ezúttal is sikeresen fogja beváltani a szerződést.
Tucker is megjelenik mellettük, ráadásul azt is megtudhatjuk, hogy Mandy Rose az ő kérésére került a RAW-ra.
Otis egy vonat sebességével robog be a képbe, feldönti Mizéket, majd nekiesik Tuckernek, aki gyorsan menekülőre fogja.

——

SASHA BANKS VS. BAYLEY (C) – SMACKDOWN WOMEN’S CHAMPIONSHIP, HELL IN A CELL MATCH

Image

Már a gearek is ördög és angyal benyomását keltették. A második Cellába lépő páros küzdelmének tétje a Women’s Championship volt, ennek megfelelően Sasha bekezdett, miközben Bayley jobbára csak nyelte a pofonokat. Sasha folyamatosan fosztotta meg őt a fegyverektől, majd jöttek a Meteorák, Bayley azonban kirúgott a tusból. A bajnok a kendóbotok drasztikus használatával került előnybe, s dolgozta meg Sasha hetek óta rossz állapotban lévő nyakát. Bayley percei következtek, innentől pedig kőkemény háború zajlott a ketrec rácsai között. A bajnok képtelen volt elintézni Sasha-t, aki riválisa legkomolyabb manővereiből is kiutat talált. Bayley előkészülete a székekkel és létrával visszaütött, sőt, Sasha ezt követően már nem hagyta kicsúszni a meccset a markából. Először jött a Meteora a sarokban, majd egy Bayley-to-Belly, végezetül pedig a Bank Statement – miközben Bayley nyaka köré a szék is tekeredett. A rekord uralomnak vége: Bayley feladta a küzdelmet a fogásban.

Image

——

MVP-ék nem pusztán elfogadják Mustafa Ali kihívását, de tovább emelték a tétet. Bobby Lashley a United States Title-t is kockára teszi Slapjackkel szemben.

——

SLAPJACK VS. BOBBY LASHLEY (C) – UNITED STATES CHAMPIONSHIP MATCH

Gyors volt és lényegretörő: Lashley gyakorlatilag lenullázta ellenfelét és megvédte az övet.

Image

A RETRIBUTION támadott, Alival az élen viszont gyorsan visszavonulót fújtak a kiegészülő Hurt Business láttán.

——

RANDY ORTON VS. DREW MCINTYRE (C) – WWE CHAMPIONSHIP, HELL IN A CELL MATCH

Image

A főeseményen már a tényleges kezdés előtt elszabadultak az indulatok. McIntyre és Orton a ring mellett agyalták egymást, fittyet sem hányva az őket szépen kérő sporikra. McIntyre erőből, Orton viszont inkább észből próbálta megoldani a feladatot, amely sokáig lehetetlennek tűnt. McIntyre nem hagyott rést a pajzson, egészen addig, míg el nem indult Orton után a Cella tetejére. Ott aztán a Legend Killer először egy övön aluli ütéssel rendítette meg, lefelé menet pedig a viaskodás következtében zuhant a bajnok – egyenesen az asztalra. A parti látszólag eldőlt: McIntyre véres szájjal kúszott a ring felé, ahol már az RKO várta. Orton nem talált, helyette belenézett egy jókora Claymore-ba, ám McIntyre nem tudott kopogtatni. Orton elég időt nyert ahhoz, hogy képes legyen egyel nagyobb fordulatszámra kapcsolni. Blokkolta az újabb Claymore-t, majd egy RKO-val lezárta a csatát.

Image

Randy Orton tizennegyedszer lett WWE Champion.

Folytatás a RAW-val, amelyen alighanem megtudjuk, hogy mi várható az idei Survivor Seriesen tematika szemponjából.

2 thoughts on “WWE Hell in a Cell 2020. – Összefoglaló

  1. Hát Összeségében jó volt de, randy övnyerésének egyáltalán nem örülök, nem értem mcintyre miért nem pinnelhette ortont, de nem volt ez rossz annyir 10/8

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.