WWE Survivor Series 2020. – Összefoglaló

Elérkeztünk a naptár azon pontjához, amelyen a RAW és a SmackDown legjobbjai megméretik magukat a felsőbbrendűség jegyében.

KICKOFF

A panel elemzői a szokásos elemzésbe és esélylatolgatásba kezdenek bele, valamint megtekinthetünk egy videó-összeállítást a jubiláló Undertakerről is.

Kayla mellett ott áll Paul Heyman, ő azonban nem bánja, amit 24 órával korábban mondott, nevezetesen, hogy nem szabadna egy lapon emlegetni Roman Reignst és Drew McIntyre-t. Heyman szerint is McIntyre a másodrendű a legfőbb bajnok – Roman Reigns mögött. Ő az a srác, akit ugrasztottak, amikor Roman Reignsnek más jellegű elfoglaltságai voltak. Nem kérdés a tanácsadó nézetében, hogy ki nyeri a ma esti mérkőzést.

DUAL-BRAND BATTLE ROYAL

Az este első mérkőzése lesipuskás módon dőlt el. The Miz szépen megvárta, hogy Dominik és Chad Gable kikaparják neki a gesztenyét. Dominik idejekorán örült, Miz pedig berobbant és átdobta őt a kötelek fölött.

——

MAIN CARD

A PPV ide kattintva nézhető vissza.

TEAM RAW VS. TEAM SMACKDOWN – 5-on-5 MEN’S SURVIVOR SERIES ELIMINATION MATCH

Image

Rollins magába zuhanva meredt a semmibe perceken keresztül a ring szélén, miközben a küzdelem már javában zajlott. A Messiah végül kérte a váltást, ám ezt követően hatalmas meglepetést okozott. A Greater Good jegyében térdre roskadt, és hagyta, hogy Sheamus lerúgja őt a Brogue Kickkel.
Az emberhátrányt ledolgozni igyekvő kékek a nehézségek ellenére magasabb fordulatszámra váltottak, de Kevin Owens kihullása, majd Matt Riddle revansa King Corbinnal szemben gyakorlatilag lehetetlenné tette a dolgukat.

Image

5 a 2 ellen folytatódott a mérkőzés. Otis nem hogy kilógott volna, inkább csapata szívének és lelkének bizonyult. Braun Strowmannek meg is gyűlt vele a baja, de csakhamar villantott némi áldozatosságot a Team RAW. Riddle elterelte Otis figyelmét, Strowman pedig kiejtette a Running Powerslammel.
Jey Uso magára maradt és bár mindent megtett ami tőle tellett, Keith Lee a Spirit Bombbal végül teljessé tette a makulátlan mérkőzést.

Image

——

RAW TAG TEAM CHAMPIONS THE NEW DAY VS. SMACKDOWN TAG TEAM CHAMPIONS THE STREET PROFITS

Image

Mindenekelőtt megleptek bennünket a New Day újbóli összeállásával, ami már csak azért is furcsa volt, mert Big E SmackDown-szupersztár létére cipelte a RAW öveket. Maga a mérkőzés abszolút felnőtt a várakozásokhoz, hiszen egy pörgős és kiegyenlített csata zajlott, amelynek végén a Street Profits szerezte meg a győzelmet – s egyúttal mentették a SmackDown reményeit az este hátralévő részére.

Image

——

A Team SmackDown nagy az egyetértés – vagy mondjuk azt nagyobb, mint a RAW-nál, ahol szemmel-láthatóan mindenki kiközösíti Lanát.

Image

——

UNITED STATES CHAMPION BOBBY LASHLEY VS. INTERCONTINENTAL CHAMPION SAMI ZAYN

Zayn húzta ameddig lehetett, de Lashley az első komolyabb lehetőségnél feladásra kényszerítette a Hurt Lockban.

——-

Image

Roman Reigns teremti le Jeyt, Jimmyt pedig egyenesen elzavarja az öltözőtől. Tulajdonképpen Jeyt is, de előtte még a tudtára adja, hogy nincs ideje vesztesekkel bajlódni. A SmackDown kikapott, mert Jey nem tudta összefogni a csapatot. Nem tisztelik, nem félnek tőle, ez pedig olyan, mintha a családjukkal lennének tiszteletlenek. Ha nem képes tiszteletet kicsikarni belőlük, a családban sincs többé helye.

——

RAW WOMEN’S CHAMPION ASUKA VS. SMACKDOWN WOMEN’S CHAMPION SASHA BANKS

Image

Ismerik már egymást mint a rossz pénzt, ennek megfelelően sok újat nem mutattak sem egymásnak, sem pedig a képernyők előtt ülőknek. Küzdelmes meccs volt, bezárólag egy roll-up fesztivállal, amelyből Banks jött ki jobban. Győzelmével a SmackDown 0:2-ről állt fel és egalizált átmeneti jelleggel. Folytatás 2:2-ről.

——

TEAM RAW VS. TEAM SMACKDOWN – 5-on-5 WOMEN’S SURVIVOR SERIES ELIMINATION MATCH

Image

A férfi meccsel ellentétben is jobban elhúzták az első etapot, amelynek során Lana viszontagsága is tovább folytatódott. Hiába vetette magát a küzdelembe és állta meg a helyét Natalya-val szemben, társak ráparancsoltak, hogy el ne mozduljon a lépcsőről. Így is tett, ennél fogva páholyból nézte, amint Peyton kiejti Bayleyt, Natalya pedig Peytont. A BOAT pechére ő is kihullott, gondot okozva a kettős emberhátrány kerülő SmackDownnak. Ruby kiesését követően Liv bátran harcolt, de hamar Nia áldozatává vált. A végjátékban Bianca kilátástalannak tűnő harcot folytatott, innentől pedig valami egészen hihetetlen módon alakult a mérkőzés. Bianca elaludt Baszler fogásában, de ahelyett hogy kiesett volna annak rendje szerint, a spori kizárta Baszler amiért tovább tartotta ellenfelét a Clutchban. Maradt Lana és Nia, szemben Biancával. Utóbbiak addig bohóckodtak a ring mellett, míg kiszámolták őket. Lana maradt egyedül, de dolga már nem maradt. Megnyerte a meccset a RAW-nak.

Image

3:2 a RAW-nak, vagyis Roman Reigns győzelmi kényszerben lép ringbe a főeseményen a döntetlenre mentés érdekében.

—–

WWE CHAMPION DREW MCINTYRE VS. UNIVERSAL CHAMPION ROMAN REIGNS

Image

A főmeccsen érkezhettek a nagyágyúk, az este leginkább várt szereplői. McIntyre nem hazudtolta meg magát, hiszen igazi háborút hozott a Tribal Chief küszöbére. Reigns a ring melletti csatában fölénybe került, kétszer is rávágta McIntyre-t az asztalra, majd a kordonon is keresztül-spearelte. Reigns zsebben érezte a meccset, de az ezt követő, immár ringben kiosztott Spearből is kirúgott a WWE Champion. Reigns tanácstalannak látszott. McIntyre minden erejét összeszedve adott egy Claymore-t, de azzal a lendülettel a spori is borult. Megjelent Jey, s a vele érkező hátszél már elegendő volt Reignsnek a győzelemhez. Lefojtotta a meggyötört McIntyre-t, és ezzel 3:3-ra változtatta az eredményt, amely egyben a végeredménynek is bizonyult.

Image

——

Ráadásként következett Undertaker szegmense, amelyre sorra érkeztek a legendás szupersztárok, egyre-másra olyanok, akik meghatározó szerepet töltöttek be Taker pályafutásában.
Aztán el is tüntek, de hogy hova az rejtély. A videó után már Vince állt a ringben, hogy könnyek között felkonferálja a leköszönő legendát.
Undertaker megjelent, majd kimondta, hogy most már neki is ideje békében nyugodni. A Fenomén elbúcsozott, a pályafutása pedig hivatalosan is lezártnak tekinthető. 30 éve itt, a Survivor Seriesen kezdődött számára.

Image

A kör bezárult, de a legenda tovább él. Köszönjük, UNDERTAKER!

1 thought on “WWE Survivor Series 2020. – Összefoglaló

  1. Visszavonultam. DE! Még letolok majd egy meccset az araboknál jó pénzért 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.