Monday Night RAW Összefoglaló, december 14. – A TLC küszöbén

Hat nappal a PPV előtt a flagship show is birtokba veszi a Tropicana Fieldet, vagyis jön a RAW legfrissebb epizódja, benne az utolsó szálak elvarrásával vasárnapra.

Az előzetesen bejelentett programból messze kiemelkedik AJ Styles és Sheamus összecsapása, amelyet a regnáló WWE Champion alighanem feszült figyelemmel fog követni.

A RAW ide kattintva is visszanézhető.

—–

A képen a következők lehetnek: 2 ember, , szöveg, amely így szól: „MONEY IN THE BANK S.A'”

The Miz szándékozott kiselőadást tartani a TLC főeseményének majdani történéseiről. Szerencsére Styles és Morrison mindeközben parádésan koreografálták a dolgokat, és jósolták meg Styles győzelmét. Igen ám, csak hogy Miz azzal zárta a mesét, hogy beváltja a táskát és végül ő lesz az, aki bajnokként távozik.
Stylesnak nem tetszett ez a verzió, de nagyon nem tudott méltatlankodni, ugyanis felbukkant Sheamus, aki örömmel vágott volna bele a mérkőzésükbe azon nyomban.

—–

  • 1.meccs: AJ Styles def. Sheamus
Image

Sheamus megpróbáltatásai ezzel még nem értek véget, Styles ugyanis egy szék felhasználásával csúnyán elbánt vele, miközben a Celtic Warrior totálisan védtelen volt.
Styles megjegyezte, hogy együtt küldi őket Drew-val a kórházba.
McIntyre nem érkezett a megmenetésére, ez pedig később akár újabb feszültséget generálhat közöttük.

—–

Image

A Hurt Business tagjai aláznak meg egy statisztát – mondhatni a szokásoknak megfelelően, miután a srác a Riddle által sütött fánkot tartotta a kezében, s Riddle sapkáját viselte.
Lashley nyakon öntötte szegényt egy doboz tejjel, hogy aztán a fiatal megsemmisülten távozzon.
A csapat ezután magabiztosan tekintett a hat fős csapatmeccsük elé, mint ahogyan MVP-n sem látszottak a félelem jelei annak kapcsán, hogy ma este Riddle-lel összecsapnia.

—–

  • 2.meccs: The Hurt Business def. Jeff Hardy & The New Day 

Lashley a meccs után testközelből is megtapasztalhatta Cedric új, kicsit túlpörgős énjét. MVP-nek megint észhez kellett téríteni a fiatalt.

Image

—–

Asuka spannolja Lana-t, aki lassan de biztosan kezdi elhinni, hogy vasárnap akár bajnok is válhat belőle.
Asuka szerint Lana a legbátrabb ember, akit ismer – egész egyszerűen azért, mert szembe mer nézni Nia Jax-szel.

Image
  • 3.meccs: Lana def. Nia Jax 
Image

Az év meglepetése. Lana bemákolta a győzelmet, ezután viszont igyekeztek őt alaposan megbüntetni a bajnokok. Shayna ekkora már elintézte Asukát, vagyis Lana abszolút magára volt utalva a túlerővel szemben. Shayna a lábát támadta, ám felbukkant Asuka, s egymaga rendezte le a riválisokat.

—–

Élesben is bemutatkozott a Jaxson Ryker és Elias alkotta duó.

Image

—–

  • 4.meccs: John Morrison & The Miz def. Keith Lee 

—–

Image

Érkezett Bray, és ha már itt volt, nem sok jóval kecsegtette Ortont vasárnapra. Bray szerint ideje mókázni kicsit, ugyanis a TLC minden lesz, csak vicces nem. Fájdalmat és keserűséget prognosztizál Orton számára, és azt sem tudja pontosan, hogy mi marad majd ellenfeléből..
Megjelent a titantronon az érintett is. Orton nem vitatja, hogy múlthéten a Fiend elkapta őt. Az RKO után valami megváltozott, egész pontosan Bray és ezáltal a Fiend is felbukkant. Hosszú idő után alaposan rászedték őt, de ez sem ma, sem pedig vasárnap nem fog megtörténni. Orton egy ki baszik rá előbb játékot szeretne játszani. Meginvitálja Brayt, aki örömmel vág bele.

—–

  • 5.meccs: Mace def. Ricochet

—–

Bray kutat Randy után a backstage-ben, de első körben Riddle-be botlik bele.

Image

—–

Váratlan bejelentéssel szolgálnak a kommentátorok: Lana az este korábbi szakaszában elszenvedett verés nyomán nem vehet részt a TLC-n. Vajon Asukának új partner után kell néznie, avagy Lana feltámad hamvaiból?

  • 6.meccs: Dana Brooke def. Shayna Baszler (DQ-val)

Gyors véget ért a meccs Niának köszönhetően, majd megjelent Mandy Rose és Asuka, akik egységben nyomták le a bajnoki duót.

—–

Image

Wyatt egy helyiségbe sétál, majd lecsüccsen egykori karosszékébe. Orton hirtelen rátámad, kezdetét veszi a kemény adok-kapok, Orton pedig bezárja őt a ládába. Előkerül egy kanna, majd egy gyújtó. Orton lángra lobbantja a ládát – amelyből kisvártatva nem Wyatt, hanem a Fiend tör ki. Orton megbénul a döbbenettől. A Fiend nekiesik és ismét lefojtja őt a Mandible Claw-val.

—–

  • 7.meccs: Riddle def. MVP

A főeseményen a vasárnapi WWE Title-meccs szereplői vették birtokba a küzdőteret. Elsőként a #1 contender AJ Styles, utána pedig a WWE Champion Drew McIntyre.

Image

Styles úgy véli, McIntyre-nek nem hozzá, hanem a WWE Championshiphez kellene intéznie a beszédét, ugyanis hamarosan elválnak egymástól. AJ felhozza hogy még sosem meccseltek, ezt követően pedig rátér, hogy McIntyre-nek tizenkilenc évbe tellett felérni a csúcsra a WWE-ben. AJ szerint mára világossá vált, hogy McIntyre nem tudja kezelni a nyomást. Mióta visszanyerte a WWE Title-t, túl sok ostobaságot művel és felesleges kockázatokat vállal. Ilyen kockázat a TLC-meccs is, hiszen korábban még soha nem volt benne része. Ami magát illeti, korábban már nyert ilyet és meg is védte benne a WWE Title-t. Ha a ring körül található összes eszközt is kell felhasználnia, fel fogja annak érdekében, hogy újra WWE Champion legyen. Azt tanácsolja Drewnak, hogy csókolja meg az övet, mert most látja utoljára.

Image

A bajnok elismeréssel adózik e szónoklat előtt. Mint mondja, ő inkább a tények embere. Még sosem meccseltek egymással, de most fognak és ez bizony az a meccs, amelyre Drew már régóta vár. Korábban az volt a célja hogy bajnokká váljon, de mióta elvesztette majd visszanyerte, már arra törekszik, hogy az is maradjon. AJ mindenkinél jobban tudja, hogy bajnoknak maradni egészen más kávéház, mint szimplán csak felérni a csúcsra. Kicsoda Drew McIntyre? Az a bajnok, aki ismeretlen vizeken vezette át a WWE-t 2020-ban. A vállára nehezedő nyomás hajtja csak igazán. Vasárnap darabokra fogja tépni Stylest és mindent megtesz majd annak érdekében, hogy változatlanul ő legyen a WWE Champion. Vajon AJ is képes lesz rá, hogy túllépjen a határain?
Styles nem fecsérli tovább szót. Mizzel és Morrisonnal támad, de McIntyre első körben visszaveri őket. A második hullámban már a Phenomenal One a nyerő. Nagy zakót szab a bajnokra, végül pedig felmászik a létrán és vélt jövőképet vetít a WWE Univerzum elé.

Image

Styles ünneplésével zárult az adás, de vajon a PPV-n is képes lesz meglepetést okozni? Vasárnap kiderül!

1 thought on “Monday Night RAW Összefoglaló, december 14. – A TLC küszöbén

  1. Megint Ortoné a legjobb feud. A többiek miért nem kapnak értelmes sztorit? Vagy elfogult lennék?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük