WWE TLC 2020. – Összefoglaló

Asztalok, létrák és székek tömkelege van ma éjjel bezúzásra annak érdekében, hogy sor kerüljön az év utolsó PPV rendezvényére, a TLC-re. Helyszínünk a Tropicana Field, a WWE díjnyertes ThunderDome-ja!

Az este szokás szerint a KickOff által indult útnak. A panelen Charley Caruso mellett Jeff Jerrett, Booker T, valamint Peter Rosenberg foglaltak helyet.

Hamarosan láthatunk majd egy 8-Man Tag Team-meccset a KickOff keretében. Daniel Bryan, Big E, Chad Gable és Otis kontra Cesaro, Shinsuke Nakamura, King Corbin valamint Sami Zayn felállásban.

MVP-t kérdezik arról, hogy a Hurt Business újabb övekkel gazdagodhat. A vezér szerint ma este beteljesedik a végzetük. Emlékeztette partnereit, hogy mi lakozik bennük, hogy mi szükséges a győzelmekhez való visszatéréshez. A New Dayt továbbra is bohócoknak tartja, de azt nem vitatja el, hogy tízszeres bajnokok és kiválóak a ringben. Egyszer azonban minden véget ér, ma este pedig az egyetlen új az a RAW Tag Team Champions-duó lesz.

The Miz és John Morrison is felbukkannak. Nem meglepően, Miz pedzgeti, hogy ma este akár lecsaphat ha úgy hozza a lehetőség. Igyekszik sejtelmes maradni, és nem felfedni a lapjait.

Daniel Bryan, Big E, Otis & Chad Gable vs. Sami Zayn, King Corbin, Shinsuke Nakamura & Cesaro – 8 Man Tag Team Match
Gyorsan és lendületesen próbálták megadni a srácok a PPV alaphangját. Meglepetés nem történt, vagyis a face kvartett szerezte meg a győzelmet. Big E pinnelte Zaynt, ezzel pedig alighanem title shothoz juttatta magát.

MAIN CARD

A PPV ide kattintva nézhető vissza!

AJ STYLES VS. DREW MCINTYRE (C) – WWE CHAMPIONSHIP, TLC MATCH

WWE Photo

A program érdemi részének nyitányán máris a dolgok közepébe vágunk. A kikötéshez mérten aprították egymást, Styles azonnal megtámadta McInytre gyengélkedő térdét, amely a folytatásban is alaposan meg lett dolgozva. Omos ugyan próbálta előnyhöz juttatni Stylest, de McIntyre rövid úton likvidálta a Phenomenal One-t. Megragadta, és nemes egyszerűséggel rávágta a ring mellett álló asztalra. McIntyre elindult a magasba, de ekkor megjelent The Miz és John Morrison. Miz elintézte McIntyre-t, Morrison pedig jelezte, hogy beváltás lesz. INNENTŐL HIVATALOS: Miz beváltott, vagyis Triple Threatként folytatódik a küzdelem. Miz elindult, Omos azonban beavatkozott. Ölbe vette, majd kidobta egy asztalra. Morrison egy székkel támadott a testőrre, de az meg sem rezzent mialatt a szék eltört a hátán. Omos “kikergette” Morrisont, Styles és McIntyre pedig a létra tetején kezdtek hadakozni. Kisvártatva Miz is becsatlakozott, de egyikük sem tudott előnyhöz jutni. A kavarodásból végül McIntyre jött ki a legjobban. Styles lenullázódott, mint ahogyan Miz is, akinek a Claymore lett a veszte. McIntyre felmászott a létrán és leakasztotta a WWE Title-t.

WWE Photo

Drew McIntyre a létra tetején pihen meg, továbbra is mint WWE Champion. Irány 2021!

Kayla mellett ott áll Paul Heyman, aki jelentős mennyiségű fájdalmat jósol Kevin Owens számára.

CARMELLA VS. SASHA BANKS (C) – SMACKDOWN WOMEN’S CHAMPIONSHIP MATCH

WWE Photo

Következett Carmella személyesre vett hadjáratának újabb fejezete. A bajnok aspiráns jól is kezdett és összességében végig ő dominálta a ringben történő eseményeket. Egy bökkenő azért volt, hiszen Sasha nem akaródzott feladni. Carmella egyetlen hatásos manőverrel sem tudott előrukkolni, miközben Banks mindenből kiutat talált. A Bank Statment a végén elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a második mérkőzésünkön is címvédést lássunk.

WWE Photo

THE HURT BUSINESS VS. THE NEW DAY (C) – RAW TAG TEAM CHAMPIONSHIP MATCH

A Hurt Business újabb, egyben talán utolsó lehetősége az övekre. Ennek tudatában léptek ringbe MVP legényei, és nem is okoztak csalódást. Ha nehezen is, de Sheltonék fölénybe kerültek. Shelton készült lezárni a meccset, ám ekkor Cedric önkényesen rácsapott a hátára és beváltotta magát, hogy aztán a Lumbar Checkkel kivégezze Kofi-t. ÚJ RAW TAG TEAM CHAMPIONS!

WWE Photo

Bobby Lashley is kijött, hogy együtt pózoljon a társakkal. Kérdés, hogy kik ellen mennek majd, hiszen az elmúlt hónapokban rajtuk kívül csak a New Day került adásba..

ASUKA & CHARLOTTE FLAIR VS. NIA JAX & SHAYNA BASZLER (C) – WOMEN’S TAG TEAM CHAMPIONSHIP MATCH

Mindenekelőtt azt kellett megtudnunk, hogy ki száll harcba Asuka oldalán. Nos, a pletykák és várakozások igaznak bizonyultak, vagyis Charlotte Flair tért vissza azok után, hogy Nia elintézte a karját még a nyár folyamán.

A kezdeti döbbenet ellenére Shayna és Nia gyorsan próbálták felvenni a tempót, amely nem volt kicsi a roppant erős duót alkotók kihívók részéről. Charlotte mégsem Lana – döbbenhetettek rá percről-percre egyre jobban Shaynáék. Nia a Figure Eightből még menteni tudta társát, de aztán jött a Natural Selection, amely meghozta Charlotte és Asuka számára az öveket.

WWE Photo

Nia dühösen és csalódottan meredt a ringben állókra, különösen persze Charlotte-ra.

R-Truth és Big E viccelődnek Samivel, ő azonban nem érti a tréfát. Okosabbnak tartja magát, már csak azért is mert ő az Intercontinental Champion, szemben Big E-vel, aki csak egy vicc mióta egyéni karrierbe kezdett.
Big E tekintete elsötétül. “Viszlát hamarosan.” – vetíti előre a bajnoknak.

KEVIN OWENS VS. ROMAN REIGNS (C) – UNIVERSAL CHAMPIONSHIP, TLC MATCH

WWE Photo

A félig-meddig főeseményen – mert bár az Inferno lesz a végén de azt felvételről adják le – megérkeztek az este talán leginkább várt mérkőzésének résztvevői. Reigns nyugodtan vonult be, Owens azonban letámadta hátulról és keményen nekiesett. Owens hősiesen dacolt a körülményekkel, hisz többször is kettő az egyben kellett harcolnia. Hiába intézte Uso-t még a legelején, Jey visszajött és lényegében megmentette Reignsnek a Universal Title-t. Owens ahogy mondta: előbb hal bele, semmint hogy nyerni hagyja Reignst. Olyan helyezetekből jött vissza amiben más már rég elbukott volna. Reignsnek semmi nem volt elég, a totális megsemmisítésre tört, ezzel pedig elkövetett egy majdnem végzetes hibát. Owens kiosztotta neki a Powerbombot az asztalra, majd elindult a magasba az övért. Az ujjai már rajta voltak, de ekkor Jey Uso harmadszor is beavatkozott. Roman közben magához tért, felkúszott Owenshez és övön alul ütötte meg. Ezután lefojtotta, és a Universal Title megszerzésével megőrizte trónját.

Image

Hivatalos: péntek este Zayn kontra Big E az Intercontinental Championshipért.

RANDY ORTON VS. THE FIEND – FIREFLY INFERNO MATCH

Image

A szabályok végtelenül egyszerűek: nincs se tus, se submission, se kizárás. Az győz, aki elsőként lángra gyújtja az ellenfél testének valamely részét. Orton hiába hangoztatta hogy fel van készülve a Fiendre. Nagyon meglepte hogy a kezdeti támadásai lepattantak riválisáról. Wyatt többnyire fölényben volt, mindeközben pedig mesterien játszott Orton elméjével. A hintaszékkel együtt gyújtotta volna fel, de Orton az utolsó pillanatban megmenekült. Wyattet a tudatosság jellemezte, Ortont viszont a kétségbeesés. Ennek ellenére ő nyert, miután a Fiend kabátja lángra kapott. Orton döbbenete ettől függetlenül csak gyarapodott, hiszen a Fiend nekirontott. Orton egy RKO-val fogadta, és ez már elegendő volt ahhoz, hogy lenntartsa őt. A szadista legendának persze fokoznia kellett a dolgokat, így rálocsolta egy kanna benzint a Fiendre, majd nemes egyszerűséggel felgyújtotta.

Túlvilági hangok kezdtek sikoltozni, de Orton diadalittasan vette fel a pózát.

4 thoughts on “WWE TLC 2020. – Összefoglaló

  1. Most temettek el a Fiend karaktert, es vele egyutt a honapokig epitgetett Alexa Bliss-t is… WWE mar megint csodat muvelt.

  2. Megerte Miznek adni a táskát… miért nem lehetett bajnok csak 1 napig? Aztán a rawn elveri Drew… na mindegy. Amúgy jo meccsek 🙂 mizt és ko-t sajnálom nagyon. Jobban néznem őket bajnokként.

  3. Nem biztos, hogy eltemették 🙂 szerintem innen lesz mégerősebb.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.