Home PPV Összefoglaló (2021) WWE Elimination Chamber 2021. – Összefoglaló
WWE Elimination Chamber 2021. – Összefoglaló

WWE Elimination Chamber 2021. – Összefoglaló

0

Az év második PPV rendezvényén ezúttal az Elimination Chambert köszönthetjük régi ismerősként.

Gyakorlatilag még órákkal a gála előtt is bizarr állapotok uralkodtak az este körül, hiszen az előzetesen bejelentett mérkőzések közül kettő is darabokra hullott a várakozásoknak megfelelően. Keith Lee sérülés miatt került ki a United States Title-meccsből, Lacey Evans pedig a várandósága miatt nem léphet ringbe Asukával szemben a RAW Women’s Championshipért.

KICKOFF

A szokásos elemzés mellett ezúttal egy komoly téttel rendelkező mérkőzés került bejelentésre a Kickoffra. Hamarosan egy Fatal-Four Wayt láthatunk, amelynek győztese az este későbbi szakaszában Riddle és Bobby Lashley mellé kerül be a United States Championshipért folytatott küzdelemre. A résztvevők John Morrison, Ricochet, Ali, valamint Elias lesznek.

Image

Charley mellett ott áll Cesaro, akinek megvan a lendülete ahhoz hogy a ma este fordulópontot jelentsen a karrierjében. Cesaro a kedvenc italával, az expresso-val von párhuzamot. Számos tényező kell ahhoz, hogy létrehozd a tökéletes expresso-t. Ma este ő is a tökéletességre fog törekedni. Megnyeri a Chambert, utána pedig legyőzi Roman Reignst a Universal Championshipért.

MVP csatlakozik be a beszélgetésbe, és azzal a lendülettel határozottan ki is jelenti, hogy a US Title-meccset érintő változás semmit nem befolyásol. Lashley marad a United States Champion.
Billie Kay környékezi meg a HB-vezért egy tagsági kérelemmel, amelyet MVP úriemberhez méltóan kezel.

Hivatalosan is bejelentésre kerül, hogy Lacey Evans nem lép ringbe Asuka ellen. A RAW Women’s Championship ettől függetlenül a programban marad, de Asuka ellenfele egyelőre ismeretlen.

A Street Profits tagjai szerették volna emlékeztetni Sonya Deville-t arra, hogy rászolgálták a visszavágójukra a SmackDown Tag Team Championshipért.
Sonyának nem tetszett a páros viselkedése, következésképp alaposan meggondolja, hogy mi legyen a #1 contender státusszal. Egyébként pedig közölte velük, hogy van irodája ahol örömmel fogadja a hasonló észrevételeket.

Mustafa Ali vs. John Morrison vs. Ricochet vs. Elias – Fatal 4 Way Match
Hiába a Retribution kitartó törekvése, Ali képtelen volt behúzni a győzelmet – sőt, ő volt az, akit pinnelve John Morrison végül elhalászta a US Title-meccset érő lehetőséget.

Image

MAIN CARD

A PPV ide kattintva nézhető vissza.

Cesaro vs. Daniel Bryan vs. King Corbin vs. Sami Zayn vs. Kevin Owens vs. Jey Uso – Elimination Chamber Match

Image

A nyitányon rögtön egy Universal Championship-meccs lehetősége volt a tét. Cesaro és Bryan kezdtek, hozzájuk csatlakozott Corbin, utána Zayn majd Owens, végül pedig Jey. Utóbbit még megelőzte egy kiesés Corbin által. A King keményen kezdett, ennek ellenére simán kipottyant Cesaro Sharpshooterjét követően. Zayn hiába próbálta meggyőzni Owenst a közös munkára, a Prizefighter nem volt rá vevő, sőt később ő ejtette ki Zaynt egy Stunnerrel. Owens lendületben maradt, Jey Uso azonban sunyó módon a ketrec ajtaját használta fegyverként. Owens keze beszorult, Jey pedig több Superkickket is rámért riválisának fejére. Erre jött desszertként a Splash, amelyből nem volt kiút Owensnek. A végjátékban tehát Uso, Cesaro és Bryan küzdöttek. Cesaro és Bryan különmeccse vette kezdetét csak úgy mint az elején. Cesaro ha nehezen is, de főlényt csikart ki magának. Bryan nagy bajba kerülhetett volna ha Cesaro be tudja vetni a Sharpshootert, helyette azonban a Swiss Cyborg egy bődületes Superkickbe nézett bele. Jey pluszba kiosztotta a Splasht, majd kopogtatta Cesaro-t. Jey azon nyomban rávetette magát Bryanre, a korábbi WWE Champion azonban kettőnél kitört a Splasht követő pinből. Jey ledöbbent, néhány pillanattal később pedig már aléltan hevert a Running Knee-t követően. Bryan kopogtatott, és megnyerte a Chambert.

Image

Roman Reigns (c) vs. Daniel Bryan – Universal Championship Match

Image

Bryan hosszasan igyekezett magához térni, de már érkezett is a Universal Champion aki hiéna módjára használta ki a helyzetet. Bryan ugyan egy Yes Lockkal még kontrázta a Speart, Roman viszont kijött a fogásból és onnantól kő-kövön nem maradt. Alaposan elverte Bryant, majd gyorsan lefojtotta őt és megvédte a Universal Title-t.

Roman ünnepelni kezdett, ekkor azonban a semmiből jelent meg Edge és egy hatalmas Spearrel kifektette a bajnokot – viszonozva a pénteki kölcsönt. Edge rámutatott a WrestleMania-logóra, és a Universal Title-t is alaposan megnézte magának.

Image

Bobby Lashley (c) vs. John Morrison vs. Riddle – United States Championship Match

A rögtönzött meccs ellenére egy nagyon jó kis pörgős küzdelmet láthattunk. Mindhárom srác tövig nyomta a gázt és sorra bombázták egymást a komolyabbnál-komolyabb manőverekkel. Lashley a mérkőzés nagyrészében dominált, Riddle azonban megtalálta az ellenszerét. Az Original Bro felhasználta MVP mankóját annak érdekében hogy likvidálja Lashleyt. A bajnok a ring mellé keveredett, Riddle pedig a BroDerekkel kifektette Morrisont. Riddle az új United States Champion.

Image

Miz kekeckedik egy sort Bad Bunnyval, de a 24/7 Champion hatalmas sallert ad neki. Miz nekiugrana, de hirtelen Damien Priesttel találja szemben magát.

Shayna Baszler & Nia Jax (c) vs. Bianca Belair & Sasha Banks – Women’s Tag Team Championship Match

Image

A US Title-meccshez hasonlóan itt sem pepecseltek sokat, hanem rögtön a dolgok közepébe vetették magukat. A bajnokok többször is bajba kerültek, hol Bianca, hol pedig Sasha által. Reginald a végén csak nem tudott uralkodni a vérén, kiment a ringhez okoskodni, ez pedig közvetlenül Sasha-ék vesztét okozta.

Drew McIntyre (c) vs. AJ Styles vs. Kofi Kingston vs. Sheamus vs. Jeff Hardy vs. Randy Orton – WWE Championship, Elimination Chamber Match

Image

Még két óra sem telt el a gálából de már a főeseményhez érkeztünk. Randy Orton és Jeff Hardy kezdtek, őket követte McIntyre, majd Kofi. Az első traumán viszonylag hamar túlestünk, hiszen Kofi kiejtette Ortont. A Vipera dühében Kofit és Hardyt és lenullázta egy-egy RKO-val, amely maga után vonta, hogy Styles kitépette a plexit Omosszal annak érdekében, hogy hamarabb kerüljön a meccsbe. Hiába, ugyanis a kopogtatásokból Hardy és Kofi is szabadult. Picivel hosszabb, brusztolósabb peridóus következett, amelynek végén Sheamus egy bődületes Brogue Kick nyomán ejtette ki Kofit. Maradtak négyen, Sheamus élvezetes különmeccset produkált McIntyre-rel, aki aztán félig-meddig mentette Stylest a Hardynak kiosztott Claymore-ral. Hardy kiesett, Styles pedig ráment McInryre-re több-kevesebb sikerrel. Sheamus büntetni kezdte Stylest amiért nem tudott elbánni a bajnokkal. Stylest elhagyni látszott az ereje, ám miután Sheamus lerúgta McIntyre-t egy Brogue Kickkel – berepült és a Phenomenal Forearmmal kiejtette Sheamust. McIntyre ennek köszönhetően elég időhöz jutott hogy észhez térjen. Styles készült a mindent eldöntő Forearmra, de McIntyre még a levegőben elkapta egy Claymore-ral.

Image

A Scottish Terminator meggyötörten ünnepelt, de ezután Bobby Lashley robbant be a ringbe és csúnyán nekiesett a skótnak. McIntyre rongybabaként funkcionált, miközben az All Mighty levezette a dühét. Amint végzett, felhangzott The Miz zenéje. Érkezett Mr Money in the Bank, és ellentmondást nem tűrően jelezte, hogy bevált. McIntyre nem sok mindent tehetett, elsőre még kitört a DDT-ből, utána azonban megpihentek a vállai a Skull Crushing Finale-ban. The Miz az új WWE Champion! Hihetetlen befejezés!

Image

Folytatás hétfő este, egy alighanem nagyon érdekes RAW-val! A WrestleMania 37 első hivatalos mérkőzése pedig nem más, mint az Edge kontra Roman Reigns párharc a Universal Championshipért.

LEAVE YOUR COMMENT

Az email címet nem tesszük közzé.