AEW Double or Nothing 2021. – Összegzés

Telt ház, nagyszerű hangulat, valamint néhány egészen kiváló mérkőzés jellemezte a második idei AEW-s PPV-t, a Double or Nothingot.

A main card nyitómeccse kellemes meglepetést okozhatott a rajongóknak, hiszen bár a győztes kiléte nem képezett különösebb kérdést előzetesen – Brian Cage-et a vereség ellenére is erősen és jól hozták ki a szituációból. Hangman Page megnyerte a fordulatos összecsapást, ezzel pedig most már aligha állhat bármi is útjába ahhoz, hogy az All Out-on az AEW World Championshipért harcolhasson.

A folytatásban következhetett az AEW World Tag Team Championshipért folytatott küzdelem. Volt itt a Bucks részéről minden, beleértve egy kis Shield-gúnyolást is Moxleyval szemben. A korábbi AEW World Champion hatalmasat küzdött és talán az este MVP-jének is beillett, de a bajnoki duó végül kivégezte őt néhány sorozatos térdessel.

A Casino Battle Royalra Christian Cage érkezett elsőként, hogy aztán átaludja a meccs nagyrészét a ring mellett. Érdemes kiemelni a pokolian over Jungle Boyt, aki végül Christiant kiejtve meg is nyerte a mérkőzést és a vele járó garantált AEW World Title-meccset.
Jokerként a #21-es helyről Lio Rush debütált az AEW-ban. Lio gyorsan kihullott az összecsapásból, de a közönség ezzel együtt is nagyon örült a részvételének.

Memorial Day és American Dream-gimmick ide vagy oda, előzetesen sokan várták, hogy Cody Rhodes overré teszi a feltörekvő Anthony Ogogo-t. Ehhez képest, a korábbi TNT Champion megnyerte a meccset.

Miro a vártnál sokkal dominánsabb produkcióval rukkolt elő Lance Archerrel szemben, ezzel pedig megvédte a TNT Title-t.

Britt Baker sem vallott kudarcot, miután a várakozásoknak megfelelően legyőzte Hikaru Shidát az AEW Women’s World Championshipért.

Ha az összevágott Cinematic-meccset nem nézzük, ez volt Sting első rendes mérkőzése a 2015-ös NoC óta. Rengetegen féltették a legendát, Sting azonban megrázta magát és korát meghazudtoló performansszal rukkolt elő a jelenlévők legnagyobb örömére. Végül ő is volt az, aki a Scorpion Death Droppot követően megnyerte maguknak az összecsapást.

Hangman győzelmének tükrében méginkább várható volt, hogy Kenny Omega hozza a kötelezőt. Nem is okozott csalódást a Belt Collector, és megvédte az AEW World Title-t.

Az este WTF-pillanata egyértelműen a debütáló Mark Henry nevéhez köthető. Megannyi kollégájához hasonlóan ő is úgy döntött, hogy átstartol az AEW-hoz.

A főeseményen az egészen kaotikusra, viccesre és drámaira sikeredett Stadium Stampade-meccset figyelhettük. Az Inner Circle szempontjából élet-halál küzdelem zajlott, hiszen vereségük esetén fel kellett volna oszlatni a csapatukat. Itt aztán tényleg volt minden. Jericho tűzőgéppel dekorálta MJF homlokát, Wardlow a hűtőkamrában igyekezte felnyársalni Hagert, Sammy Guevara golfkocsival ütötte el Shawn Spearst, Santanáék pedig az FTR-ben leltek táncpartnerre. A nyomás végül Guevara vállaira nehezedett a végjátékban, de a fiatal titán megoldotta és egyben behúzta a meccset az Inner Circle számára.

A következő PPV-re szeptember 5-én kerül sor Chicagóban. Ez lesz az All-Out!

A PPV ide kattintva nézhető vissza.

1 thought on “AEW Double or Nothing 2021. – Összegzés

  1. ” Nem is okozott csalódást a Belt Collector, és megvédte az AEW World Title-t.”
    Hát igen, de már MEGINT hogy….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük