5 éve: CM Punk kontra Dean Ambrose a hajdani FCW kötelei közt

https://www.youtube.com/watch?v=4K59TeS7lQA
Forrás: CM Punk az FCW-ba látogat

Napra pontosan 5 éve, 2011. október 21-én, a WWE apró floridai kiképzőszervezeténél történt az eset. CM Punk aláírásosztásra utazott el, legalábbis ez volt meghirdetve. Az este folyamán az aktuális top heel, Ambrose, kihasználta a lehetőséget, a ring közepén mikrofont kért.

Mindenek előtt szeretné, ha a közönség befogná a kollektív száját, és figyelne minden szavára. Nem számít, hogy kitől lehet olcsó aláírást tarhálni, személyesen pólót venni, aki nem mellékesen a világ legjobbjának hívja magát. A helyzet az, hogy most mindenki Dean-t figyeli, ő van a ringben, és ő a világ legjobbja. Ő az új generáció hangja. A közönség hangzavarjára viszont nincs ideje. CM Punk nem azért utazott idáig, ahol Ambrose a ring királya, hogy birkózzon. Ez az a hely, ahol a Punk kántálások abbamaradnak -amire természetesen a közönség pontosan ezután kezd rá-, Dean szerint CM-nél csak azok nevetségesebbek, akik éltetik őt. Mivel már kiosztotta az aláírásait, elkészültek vele a rajongói képek, ő csak annyiért jött és nem többért. Nem azért jött ide, az FCW-ba, ahol a valódi tehetségek vannak, hogy harcoljon. Tudja jól, hogy noha Punk keres millió dollárokat, van saját turnébusza, de azt is tudja, hogy egymillió év alatt sem verné le Dean-t egy meccsben. Csak reménykedhet abban, hogy soha nem éri el Ambrose a hétfő eseti RAW-t, mert Punk lesz az első célpontja, ebben biztos lehet (2011-et írunk, a Shield még tervben sem volt, Dean-t alapvetően szólóban tervezték felhozni a nagy műsorokra – a szerk.). Ki tudja, talán ott lesz a Vengeance PPV-jén Texasban vasárnap és elintézi Punk-ot. Kár, hogy nem jut el ez Vince fülébe, a végén még beleegyezne, milyen szerencsétlenség, hogy Punk-nak nincs elég gerince a meccshez.

A közönség hirtelen zajszintet emel, fordul a kamera, CM Punk siet a ring felé. Ha Pipebomb-ot tervez Punk, akkor Ambrose garantálja, hogy lenyomja a torkán, amint belekezd. Mindenek előtt viszont CM-et tájékoztatják, hogy nem azért van itt, hogy harcoljon, ő viszont mit sem törődve félrelöki a hivatalosakat, s máris a ringben néz farkasszemet Ambrose-al. Négy mérkőzésvezető próbálja csitítani Punk-ot, miközben Dean továbbra is verbális sárral dobálja őt. CM “vallomást tesz” a közönségnek, ez egy szimpla szabadnapja, egy barátja kérte meg, hogy nézzen be ide, mivel eléggé egy elfoglalt ember pozíciója végett, nem akármikor kap pihenőt. Amikor pedig igen, akkor rögtön kihívja Dean Ambrose. Hozzá szerencsére nincs szüksége birkózó felszerelésére. Az est szervezője továbbra is próbálja lebeszélni Punk-ot, akinek szimplán az a válasza, hogy tudja, hogy ki a főnök itt, de ő szerencsére nem hallgat a főnökeire. Ha nem engedik neki, hogy mindenki szeme láttára csapja szét Dean-t, akkor megteszi kint a parkolóban. A szervező továbbra sem támogatja, hogy most csapjanak össze, viszont érzi a feszültséget, a főeseménybe építi a közelgő összecsapást. Punk azzal folytatja, hogy rosszul hiszi Ambrose, ha azt gondolja, hogy nem akar itt lenni. CM abból él, hogy embereket ver szét a ringben. Szóval, ha az eset soron következő meccsei alatt lévő üres időben, amíg átgondolhatja ezt a dolgot Dean továbbra is arra jut, hogy akarja ezt, akkor tudja hol találja. Punk eldobja a mikrofont, és azzal a lendülettel távozik is.

Elsőként Ambrose vonul be. Aki nem ismeretes a kevésbé ismert bevonulózenékben, de ismerős Dean itteni dallama, valóban hallhatta nem is oly régiben, másfél évvel ezelőtt használták ismét Alundra Blayze Hall of Fame beavató videójuk alatt. Nem kis várakozást követően a Cult of Personality is felhangzik, érkezik Punk, immáron a megszokott felszerelésében. CM támadna, de Ambrose nem játszik rá Punk játékára. Az első percek egymás cukkolásával telnek el. Rúgási kísérletek, egy Headlock után Dean továbbra is próbálja kerülni Punk-ot. Mikor ez már nem kivitelezhető, kemény ütésváltások következnek, majd egyre látványosabb mozdulatok. Több mint tíz percnyi egymásra licitálás után egy GTS kísérlet közben a mérkőzésvezető földre kerül, esélyt adva Ambrose-nak egy low blow-ra, miután Punk kiengedte őt feladásos fogásából -melyben Dean kopogott mellékesen-, hogy a bírót életre keltse. CM figyelmetlenségének köszönhetően elszenvedi a Midnight Special-t. Ambrose kopogtat, de nincs aki számolna, pedig ő már rég túl a harmadik kopogáson. Int, hogy jöjjön egy másik mérkőzésvezető, aki jön is, de mire számolna Punk most már kirúg. Dean nem hagyja annyiban, egyszerűen lecsapja, majd kirugdalja a ringből a pótbírót. Hogy biztosra menjen előszed a ring alól egy csavarkulcsot, használni viszont nem tudja, Punk kirúgja a kezéből, érkezik a GTS, ezúttal sikeresen. A mérkőzés nyertese CM Punk.

A “Legjobb a világon!” és a “Köszönjük Punk!” kántálások közt köszöni meg Punk a közönségnek, hogy ez bizony miattuk történt. Lepacsizik még a rajongókkal, majd mikrofont kér a ringbe visszatérve (melyet Eric Rowan dob be neki, aki ekkor még biztonságiként dolgozott ott. Nem mellékesen több pankrátor kiszúrható a felvételek alatt, még a majdani Pajzs későbbi tagjai is. – a szerk.). CM azzal kezdi, hogy ő bizony egy senki, a közönség, akik életet lehelnek ebbe a bizniszbe. Elmondja, hogy pontosan ilyen kis helyekről jött ő is, de ha tényleg szereti az ember, amit csinál, valamint mindent megtesz érte, akkor igenis elérheti céljait. Mikor abban a pozícióban volt, mint most Dean, akkor megvolt a töke, hogy kiálljon magáért, csakúgy mint most Dean Ambrose magáért. Annyi különbséggel, hogy mikor Punk-ot szerződtette le a WWE először, akkor senkinek sem volt elég töke kiállni ellene. Azt tanácsolja a rajongóknak, hogy járjanak el ilyen helyekre, itt találhatók meg azok a pankrátorok, akik igazán a szívüket, lelküket beleteszik a munkájukba, de egy kanyit sem keresnek szinte. Könnyen megeshet, hogy a következő CM Punk akár már itt is van (Seth Rollins? – a szerk.), de az első Dean Ambrose biztosan. Dean-től pedig reméli, hogy öt évvel később még mindig meglesznek a tökei, hogy ő is eljöjjön egy ilyen helyre, és találjon egy feltörni kész srácot, aki érdemes rá.

Az öt év pedig letelt. Az FCW gyakorlatilag megszűnt, technikailag átalakult a most ismert NXT-vé. Fiatal feltörekvőt, akit masszívan mellőznek pedig nem lenne könnyű találnia Ambrose-nak. Korábbi tag partnere, még a független időszakból, Solomon Crowe már egy éve távozott a szervezettől saját kérésére. A műsor főembereit, mint Nakamura-t, vagy Joe-t felesleges, és értelmetlen lenne egy meccsel felfuttatni, nem lenne eredménye. A cirkálósúlyúak pedig most minden lehetőséget megkapnak, így ők sem igénylik az extra alkalmat. Szerintetek ki lehetne alkalmas Ambrose figyelmére a mostani NXT-ből?

Ambrose promó közben Forrás: tumblr
Ambrose promó közben Forrás: tumblr

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük