Alex Riley

alexriley

Születési név: Kevin Robert Kiley, Jr.
Születési idő: 1981. április 28.
Születési hely: Fairfax, Virginia,
Magasság: 188 cm
Testsúly: 114 kg
Befejező mozdulata: Final score

Alex Riley egy hatalmas fejlődésen átmenő, rendkívüli tehetség. Az NXT-ben kezdte meg a karrierjét, ahonnét egyenesen a WWE PPV adásáig felverekedte magát, mindössze 1-2 év alatt.

Karrerje kezdete

Alex 2007-ben aláírt egy szerződést a WWE-vel, aminek értelmében egy fejlesztési területre a Florida Championship Wrestling-hez kerül. Itt Október 30-án debütált, de nem sikerült megszereznie a győzelmet, mert ellenfele Shawn Osbourne diadalmaskodott. Itt még Carson Oakley néven szerepelt és Scotty Goldman-nel alkotott csapatot, de ez a párosítás nem volt eléggé erős ahhoz, hogy 2008-ban megszerezzék az FCW Tag Team bajnoki címet, ellenfeleik Tyson Kidd és David Hart Smith voltak. Riley 2010. március 18-án megnyerte a Florida Championship Wrestling (FCW) nehézsúlyú bajnoki övét, amikor is egy Triple Threat meccsen legyőzte az akkor még kevésbé ismert Wade Barrett-et és Justin Gabrielt. Az övet azonban Mason Ryan 2010. július 22-én elvette tőle egy Triple Threat mérkőzésen, ahol a harmadik pankrátor Johnny Curtis volt.

Bekerülése a WWE-be

Június 1-jén az NXT 2. szezonjában Miz kapott egy újoncot, akit Alex Riley-nak hívtak. Egy speciális személyi szerződés értelmében, a szupersztár úgy kezelte a fiatalt, mintha a testvére lenne, de egy szolga munkájával jutalmazta tehetségét. Miz megnyerte a 2010-es RAW Money In The Bank-et, ami után Riley csak hordozhatta a táskát.
November 22-én Randy Orton Wade Barrett ellen lépett be a ringbe, a Vipera nyert és megvédte a Bajnoki övet, de megjelent Miz és Riley a táskával. A kimerült Randy-nek a talpra állás is nehézséget okozott, de ez nem hatotta meg a lelkes kihívót. Egy RKO-val próbálkozott Orton, de Miz elkapta és a befejező mozdulata után sikerült lekopogtatnia. Miz lett az első Tough Enough tag, aki megnyerte később a WWE Bajnoki övet. Sikeresen megvédte olyan nevek ellen, mint Jerry Lawler, Randy Orton, CM Punk és még a WrestleMania XXVII. főeseményén is győzelmet aratott John Cena ellen. Majd az Over The Limit 2011-en John Cena volt az ellenfele ismét a Bajnoknak, egy I Quit meccsen, aminek a lényege, hogy az ellenfelet, bármilyen módon rákényszerítsük arra, hogy kimondta: I Quit (Kilépek). Cena győzni tudott, majd brutális mérkőzés után a RAW-n Riley-t leordította a mentora és a sok szidalmazás végén kirúgta, a fiatal pankrátor azonban nekiesett a tanárának és földbe döngölte, ezzel Alex elindult egy szóló karrier felé. A hosszas harcuk után azonban a Capitol Punishment-en Miz vereséget szenvedett egykori tanítványa ellen, Riley mindenkit lenyűgözött és bebizonyította, hogy nincs szüksége Miz-re, hisz egyedül is tud sikeres pankrátor lenni.

Szóló karrierje

A többi csata köztük már más szupersztárokkal is kibővült, mint az a felejthetetlen este, amikor Stone Cold Steve Austin vezette az R-Truth és The Miz vs Alex Riley és John Cena meccset, aminek a végén várhatóan Cena-Riley győzelem és sörözés volt. Riley a Capitol Punishment után részt vett a 2. PPV-jén is, ami a Money In The Bank volt, itt a RAW tagjai közt szerepelt, de nem sikerült megszereznie a megtisztelő táskát, mert a Mexikói Arisztokrata, Alberto Del Rio győzött.
Majd ezek után augusztus 1-jén a RAW-n Dolph Ziggler-rel támadt nézeteltérésük, aminek sok mérkőzés volt a következménye, aminek a két szupersztár vált a főszereplőjévé.
Aztán megmutatkozott a Royal Rumble 2012-n is, ahol másodikként esett ki a ringből, méghozzá a korábbi mentora The Miz által. Ezt követően pedig szinte teljesen eltűnt a képből. Fel-fel tűnik vagy a Main Event-en, vagy a Superstars adásában, ahol szokatlan módon nem a kötelek között harcol, hanem a kommentátori asztal mögül elemez és diskurál.

Magánélete

Alex apja sporttudósító az ESPN-nél, az anyja pedig Miss Virginia, és van egy öccse. Riley a Robinson Középiskolába járt, ahol meg sem fordult a fejében a pankráció, inkább az amerikai focit és a kosárlabdát választotta. A Boston College Eagles csaptatában játszott méghozzá Quarterback pozícióban.

LEAVE YOUR COMMENT

Az email címet nem tesszük közzé.