Alberto Del Rio

del riobio

Születési név: Alberto Rodríguez
Születési idő: 1977. május 25.
Születési hely: San Luis Potosí, Mexikó
Magasság: 196 cm
Testsúly: 108 kg
Főbb eredménye: WWE Bajnok

Befejező mozdulata: Cross Arm Breaker

Egy mexikói profi pankrátor, aki jelenleg a WWE-vel kötött szerződése értelmében erősíti a szervezetet, ahol egy tipikus heel karakter. Megpróbál tisztességesen győzni, de ha nem sikerül neki, akkor következnek a trükkjei és a csalásai. A közönség nem kedveli a ringben mutatott arroganciája és önfejűsége miatt.

Korai Karrierje

A híres mexikói luchador Dos Krassó fia, aki nem csak a kötelek között nyújtott remek eredményt. A főiskoláján építészeti diplomát szerzett, de ez után úgy döntött, hogy apja nyomdokaiba lépne és velvételt nyert a Greco-Roman wrestling iskolába. Itt Leonel Kolesni és Juan Fernández voltak az oktatói, akik a családjuk barátai közé tartoztak. A birkózással remek boldogult, szerepet kapott a Mexikói Nemzeti Csapatban, valamint Csehországban a World Junior Championship-en bróz fokozatot ért el.

2000-ben részt vehetett volna az Olimpián, de úgy döntött, hogy abbahagyja a birkózó pályafutását és elindul a családi vállalkozásba, bekerült a Asistencia Asesoría y Administración tagjai közé. Szeptember 29-én debütált, amikor összeállt Sangre Chicana-val és győzelmet arattak. Az első televíziós adás után lehetett látni benne a jövőt, biztossá vált, hogy Alberto apja nyomdokaiba fog lépni, sőt még át is lépheti azt.
A feltörekvő fiatalt megkereste a Consejo Mundial de lucha Libre nevű szervezet, ami aláírást szeretett volna a kiemelkedő tehetségtől. A szerződése után a 2005-ös Copa Junior-on szerepelhetett, de az elődöntőig sikerült eljutnia, ott vereséget szenvedett Dr. Wagner, Jr. ellen. A szervezetnél rengeteg támogatást kapott, sőt ezzel eljutott addig, hogy sikerült megnyernie a CMLL World Heavyweight Championship-et és a CMLL Félnehézsúlyú övet 3 hét alatt. 2006. május 31-én ismét indult a Copa Junior-on, ahol szembekerült megint Dr. Wagner, Jr-ral, akit most legyőzött, végül a döntőben felülkerekedett Héctor Garza-n és megnyerte a versenyt. A remek teljesítményével felülkerekedett minden ellenfelén, a CMLL Nehézsúlyú Bajnoki övet 533 napig birtokolta. Úgy kezelték mint egy igazi mexikói hőst, aki “halhatatlan”.

WWE Karrierje

2009. június 17-én Alberto egy interjújában megerősítette a felröppent hír, hogy aláír egy 3 éves szerződést a WWE-vel és legelső feladata képen el kell mennie az egyik fejlesztési területre, ami a Florida Championship Wrestling. Most már a szervezet tagja lett, bár 2009. januárjában visszautasította a szerződtetési kérelmet.
A fejlődési idő elteltével megjelenhetett a WWE tevevíziós közvetítésén is 2010. június 25-én, ahol már az Alberto Del Rio nevet használta. Itt már nem a közönség hőse volt, hanem egy arrogáns mexikói arisztokrata képét mutatta. 2 hónappal a debütálása után, augusztus 20-án a SmackDown-on legyőzte a másik mexikói tehetséget, Rey Mysterio-t, itt használta először a Cross Arm Breaker nevű befejező mozdulatát. Majd a bevonulásánál mindig más drága autóval jelent meg, sőt még saját ringmestert is szerzett, aki Ricardo Rodriguez, a legjobb barátja lett.
Az elmondása szerint: “Két mexikói pankrátor nem fér meg it,, én vagyok az aki maradhat”. Ez után tovább folytatta a támadásokat Rey felé, sőt ebbe a sztoriba olyan szupersztárok is bekapcsolódtak, mint Kane és Matt Hardy, azonban az új szerzemény legyőzte őket is.

adr-mic
Január 18-án Del Rio részt vett az NXT-n, de csak mint mentor az újonc akit ki kellett képeznie pedig Conor O’Brian volt. Conor a második körben elvesztett mindent, mert kiesett a versenyből. Ez után Ted DiBiase fiatalját, Brodus Clay-t vette át a mexikói, akivel a döntőig eljutottak, de nem nyerték meg a csatát. Brodus olyan lett neki, mint Miz-nek Alex Riley, egy segéd, aki kihúzza a bajból. Del Rio a fiatallal sok mindent átélt, a legemlékezetesebb pillanatai az Edge-el való csaták voltak. Eljutott a WrestleMania XXVII-re, de nem sikerült megszereznie a kanadai ellen a Nehézsúlyú Bajnoki övet. Mivel ő volt az első számú kihívó, Edge visszavonulása után egy Battle Royal meccset rendeztek, hogy ki lesz az ellenfele az Extreme Rules-ra, egy Létrás meccsre. Christian lett a győztes, aki felülkerekedett Del Rio-n is és elvett tőle a Bajnoki esélyt.
2011. április 25-én a WWE Draft-on átkerült a RAW-ra, ahol John Cena uralkodott. A Capitol Punishment volt az első PPV- amin szerepelt, az ellenfele edig a hatalmas Big Show lett. Kettőjük között a viszály még a SmackDown-on kezdődött, amikor Ricardo Rodriguez elgázolta a “Világ Legnagyobb Sportolóját” Del Rio autójával és a lába megsérült. A kórházi ágyból kikerülve itt szembenézhetett Alberto-val, de eredménytelenül ért véget számára a meccs, mert az óriást megtámadta Mark Henry és még jobban megsérült a térde. Július 17-én a Money In The Bank-en a RAW versenyzői között szerepelt, itt győzni is tudott, olyan ellenfelek ellen, mint Alex Riley, Evan Bourne, Jack Swagger, Kofi Kingston, The Miz és R-Truth. A táskáját a Summerslam-en váltotta be, amikor John Cena és CM Punk küzdtek egymással a Vitathatatlan WWE Bajnoki címért. A végén Punk győzött, de megjelent Kevin Nash, aki megtámadta őt. A földön fekvő Bajnok ellen megérkezett a mexikói és beváltotta a táskáját. Ezzel a húzással Aberto lett a WWE Bajnok. A Night Of Champions-on elvesztette a címet John Cena ellen, de a Hell In a Cell-en visszaszerezte, majd CM Punk felbukkant és a Survivor Series-en szembenézett a mexikói-val, Del Rio elvesztette az övét.

Ezt követően egyfajta szenvedésen esett át Del Rio, hiszen teljesen háttérbe szorult és nemhogy címmérkőzést, lehetőséget alig kapott a szervezettől. Végül a karrierje a cégnél egy eléggé furcsa képpen ért véget, hiszen elbocsájtották, mert megütött egy takarítót a Backstage-ben.

1 thought on “Alberto Del Rio

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.